Nye netsider hjælper skilsmisseramte

To nystartede hjemmesider hjælper, hvis du er på vej ud i en skilsmisse, hvis du er midt i den - og hvis du forsøger at komme dig.

Skilsmisse er en gyser for de fleste mennesker, og det kan være en god ide at søge hjælp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I erkendelse af, at skilsmisse rammer 30.000 danskere hvert år, og at det er meget svært at stå i en sådan livskrise, har to hjemmesider set dagens lys: www.skilsmissen.net og www.udrykningen.dk.

Katinka Hyllested står bag www.skilsmissen.net , og den er affødt af, at hun selv stod midt i et brud med sin mand for halvandet år siden. Som alle andre skilsmisseramte løb hun myndigheder, eksperter og organisationer på dørene for at komme på fode igen efter skilsmissen.

Hun kalder sin hjemmeside et hjælp til selvhjælps-site, hvor man kan finde gode råd om alt det praktiske før, under og efter en skilsmisse.

På sitet kan man få råd fra en psykolog, en socialrådgiver, en advokat og en coach. Man kan også printe elektroniske blanketter ud om forældremyndighed, værgemål og mange andre forhold, der er relevante omkring en skilsmisse.

Der er desuden links til myndigheder og organisationer, man får anbefalet bøger om emnet, og man kan læse og selv skrive personlige beretninger og spørgsmål fra andre i samme situation.

- Da jeg selv stod midt i min egen skilsmisse, opdagde jeg, at alle andre i samme situation også havde brug for at kontakte for eksempel Statsforvaltningen, søge børnetilskud, boligydelse eller ringe til Familiestyrelsen eller lede efter eksperter på www.borger.dk. Det kan ikke være rigtigt, at så mange mennesker skal lede efter de samme oplysninger og have så mange problemer med det, siger Katinka Hyllested til Fri.dk.

Det andet nye site hedder www.udrykningen.dk, og her er det stylist og journalist Pernille-Lykke Hansen og coach og sygeplejerske Maria Pedersen, der står bag.

De tilbyder såkaldte "overblikspakker", hvor de to til priser fra 1.000 kr. til 2.500 rykker ud med råd og vejledning om fordeling af børn, økonomi, jura og hvordan man bruger sit netværk under den svære tid i en skilsmisse.

De holder desuden foredrag med titlen "Det, vi rigtig gerne ville have vidst, da vi blev skilt"

Læs også på Fri.dk:

Skilsmissen er ikke altid en katastrofe

Skuffede kvinder bag mange skilsmisser

Har du et juridisk spørgsmål vedrørende skilmisse?

Spørg Brevkassen på Dinepenge.dk