Nye afgifter: Så meget billigere bliver prisen på brugte biler

Når lavere afgifter får prisen på nye biler til at falde, så falder brugtpriserne også. Spørgsmålet er hvor meget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har netop landet en aftale om lavere registreringsafgifter på nye biler, og det kommer også til at smitte af på prisen på de brugte biler, som bilanalytiker Jan Lang fra Bilbasen holder skarpt øje med.

»Min vurdering er, at det betyder noget for nyere brugte biler, mens det ikke får effekt for biler, der er tre til fire år gamle og derover,« siger Jan Lang.

Som eksempel bruger han en af de meget solgte bilmodeller for tiden, en Nissan Qashqai 1,2. Den falder 17.000 kroner i nypris med de nye afgifter, og eksempelvis en et år gammel demobil vil efter hans vurdering falde med mellem 7.000 og 10.000 kroner i pris.

Lige nu begynder priserne på en let brugt Nissan Qashqai 1,2 fra 2017 på Bilbasen ved 220.000 kroner. Se søgningen her.

En Peugeot 308 falder omkring 30.000 kroner i nypris, og det vil få en op til et år gammel model til at falde med 12.000 til 15.000 kroner, vurderer Jan Lang.

Men der er også en gruppe biler, der kommer til at stige i nypriser. De såkaldte mikrobiler komme til at stige, fordi grænsen for, hvornår der opnås fradrag for god brændstoføkonomi, hæves fra 16 km/l til 20 km/l. Men her slår prisændringerne ikke igennem på de forholdsvis lave priser, mener Jan Lang.