Ny rekord, men ingen minusrente på boliglån

En ny rekordlav boligrente på 0,15 pct. Det er det foreløbige resultatet af refinansieringen af rentetilpasningslånene. Det er lidt dårligere end ventet, fordi renten ikke røg under nul.

Der blev ingen negativ rente på boliglånene i denne omgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jubel-skrigene fra boligejerne kan godt blive tonet lidt ned. Det bliver alligevel ikke til minusrente i denne omgang. Til gengæld kan boligejerne glæde sig over, at renten på de korte boliglån nåede en ny bundrekord.

Det fremhæver både Realkredit Danmark, RD, og Nordea Kredit efter at de første refinansieringsauktioner har fundet sted. Renten på det etårige rentetilpasningslån blev på 0,15 pct., mens den for de tre- og femårige kom ned på henholdsvis 0,2 pct. og 0,5 pct.

Det er de hidtil laveste renter, og klart lavere end ved den samme auktion sidste år, hvor den et-årige rente endte på 0,46 pct.

Men alligevel en lille skuffelse for de mange, som havde sat næsen op efter, at renten for første gang nogen sinde ville ende på et minus. Forventningen var, at den etårige rente ville komme ned på omkring -0,15 pct. til -0.25 pct., men sådan gik det ikke.

Både Nordea og RD bemærker, at renten blev lidt højere end ventet, dels fordi presset på kronen er taget lidt af og derudover er den græske låneaftale forlænget.

Boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann understreger dog, at betydningen  for den enkelte boligejer ikke er stor.

»For et lån på 1 mio. kr. betyder en rente på +0,15 pct., at boligejerne får en renteudgift før skat på 125 kr. Havde renten været negativ på -0,15 pct., så var renteindtægten landet på 125 kr. I alt svarer det til, at boligejerne skal betale 250 kr. mere i renteudgift om måneden før skat end det på forhånd forventede, hvilket svarer til 167 kr. efter skat,« siger Lise Nytoft Bergmann.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at renterne stiger lige inden en auktion, men tager man det stadig særdeles lave renteniveau i betragtning, har boligejerne fortsat meget at være tilfredse med. I alle tilfælde er der nemlig tale om de laveste renter på en auktion nogensinde,« siger Lise Nytoft Bergmann.