Ny prisrekord: 30 mio. kr. for københavnsk lejlighed

København har for alvor sat sig på markedet for de dyreste luksuslejligheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mange år var det ellers boligerne i Tuborg Havnepark og Tuborg Sundpark i Hellerup, der toppede listerne, men i de senere år har de københavnske luksuslejligheder taget et skridt op i en helt anden prisklasse.
I påsken kom så den foreløbige kulmination med udbuddet af en 380 kvadratmeter stor lejlighed i “The Silo” i den københavnske nordhavn.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Syv meter til loftet
Siloen, der er nordhavnens største industribygning og er ved at blive renoveret fra top til bund, skal i de kommende år rumme 40 lejligheder, hvoraf den dyreste af slagsen røg på markedet i weekenden.
Prisen er sat til 29.995.000 kr., og dermed udmærker boligen sig ved at være den dyrest offentligt udbudte ejerlejlighed nogensinde på det danske boligmarked.Og det er der gode grunde til, fortæller ejendomsmægler Lasse Lemche fra Realmæglerne Nordre Frihavnsgade, som står for udbuddet af lejlighederne i “The Silo”-projektet.

– Det er en lejlighed, du ikke kan finde magen til i København. Der er udsigt over byen og ud over Øresund fra ca. 41 meters højde, og inde i lejligheden er der næsten 7 meter til loftet hvor der er højest. Det er helt ekstraordinært, at der kommer sådan en bolig til salg, og projektet er i det hele taget meget udansk, siger Lasse Lemche til Boliga.Foruden 380 kvadratmeter bolig hører der fire altaner på hver ca. 16 kvadratmeter til. Der er elevator fra stueetagen og op til lejligheden, som befinder sig omtrent 41 meter over gadeniveau, og i nordenden af ejendommen vil gæster og beboere blive budt velkommen af en receptionist, som man blandt andet kender det fra boligejendomme i New York.

Lejligheden forventes klar til indflytning i december 2016.

Rekord slået med 2,5 millioner kroner
Den tidligere udbudsrekord på lejlighedsmarkedet blev sat i april 2014, hvor en 320 kvadratmeter stor lejlighed på Christianshavn blev sat til salg for 27,5 millioner kroner via ejendomsmæglervirksomheden Siesbye Kapsch.
Den blev efter 300 dage på markedet solgt i februar for en indtil videre ukendt pris.

Selvom Københavns lejligheder i disse år topper listerne over de højeste udbudspriser, er det stadigvæk en Hellerup-lejlighed, som har rekorden for den dyreste salgspris.

Den blev sat med salget af en lejlighed i Tuborg Havnepark i 2008, hvor prisen lød på 24.650.000 kr.
Indtil videre er det dyreste køb i 2015 tinglyst i Stockholmsgade på Østerbro, hvor en 258 kvadratmeter stor lejlighed blev afsat for 13 mio. kr. i januar.

Se billeder af Danmarks dyreste lejlighed her.