Ny nøgle til netbank

Øget sikkerhed med dobbelt kode er forsinket - kommer først til næste år.

Fra en hvilken som helst computer skal man kunne logge ind på netbank og andre sider, der kræver digital signatur. Men den nye løsning er forsinket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var egentlig meningen, at de danske netbankkunder allerede i efteråret ville få en ny adgang til den digitale bankkonto. Afløseren for den digitale signatur, som også skal overtage nøglefunktionen hos netbankerne, kommer imidlertid tidligst i brug til februar, skriver 24timer.

Den nye digitale signatur NemID bliver forsinket, fordi gennemtestningen af sikkerheden ikke er afsluttet. Og det er langt at foretrække frem for en forhastet lancering, mener bankerne.

»Jeg betragter det her som et område, hvor alt skal fungere 100 procent. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer, at tingene er testet ordentligt, da vi har med netbanksikkerhed at gøre,« siger Klaus O. Skjødt, som er direktør for IT-udvikling i Jyske Bank til 24timer.

Det er DanID, som står for udviklingen af det nye system, der byder på nye rutiner at lære for brugere af netbank:

»Det er en ny form for sikkerhed. Der er en ekstra proces i forhold til, hvad der har været tidligere. Fremover vil der både være en kode i hovedet og en kode i hånden,« siger kommunikationschef Jette Knudsen fra DanID og henviser til det nøglekort, som bliver en del af det nye system.