Ny multi-millionhandel med sommerhus er blandt de dyreste nogensinde

I Tisvildeleje er et fritidshus blevet solgt for 22 millioner kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lützau
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommerhusturen er for mange danskere forbundet med feriedage under en smule trangere og mere primitive kår, end hverdagsboligen ellers normalt byder på.

Men ikke for alle.

Det afslører tinglysningen af skødet på et sommerhus, der netop er gået igennem.

Adressen på det officielle dokument ligger nemlig i det eksklusive feriedistrikt Tisvildeleje i Nordsjælland, fritidshuset er 175 kvadratmeter stort, og summen, handlen er indgået til, når helt op på 22 millioner kr.

Dermed er salget, som liebhavermægleren Kristian Lützau har stået for, det dyreste i den nordsjællandske ferieby og blandt de absolut dyreste handler, der nogensinde* er givet håndslag på i hele landet.

Det skriver Boliga.dk.

Det er nemlig kun omkring en håndfuld andre sommerhuse, der ifølge Boliga.dk tidligere er handlet til priser i eller over den størrelsesorden.

Mens Tisvilde, hvor sommerhus-kvadratmeterpriserne traditionelt også ligger i den rigtig høje ende, ikke før har set sommerhushandler til over 20 millioner kr.

Højdespringere

Den højeste pris, en sommerhussælger og køber er nået til enighed om, er således da et over 470 kvadratmeter stort fritidshus på Kystvej i Hornbæk tilbage i 2007 blev handlet for hele 36 millioner kr.

Også i år har sommerhusmarkedet været hjemsted for nogle af den slags handler, hvor der blot bliver givet afslag på størrelse med det, mange andre har stående på hele boligbudgettet.

I foråret var Hotel-ægteparret Arp-Hansen nemlig på storindkøb og købte hele to sommerhuse i Hornbæk - ganske tæt på hinanden - til en samlet pris på 40 millioner kr.

Hot-spot

Den netop indgåede handel i Tisvilde har med sin multihøje pris vippet sidste års højdespringer og byens tidligere dyreste sommerhushandel af pinden med hele 3,5 millioner kr.

Og det er ikke kun udsigten til at kunne besidde byens dyreste ejendom, de nye købere kan se frem til.

Sommerlivet på Sjællands guldkyst bliver nemlig endnu forsødet af pop-up butikker og events som musikfestivallen »Musik i Lejet«, der starter på torsdag - og som de senere år har hivet massevis af mennesker til byen.

Mens man hjemme på sommeradressen kan hygge sig i et totalrenoveret hus i luksuriøse materialer, der ligger på en grund i første række til havet - med egen trappenedgang til bølgen den blå.

SE DANMARKS DYRESTE SOMMERHUSE TIL SALG NETOP NU

*Boliga har kendskab til alle offentlige ejendomshandler indgået siden 1992.