Nul procent i pensionsrente

Pensionskasse nøjes indtil videre med at give kunderne ingenting.

Foto: Foto: Colourbox. Der kommer ikke mange penge i sparegrisen i år hos opsparere i PensionDanmark
Læs mere
Fold sammen

I "kapløbet" om at tilbyde kunderne laveste rente på den traditionelle pensionsopsparing ser pensionskasserne ud til at slå de kommercielle pensionsselskaber med flere træskolængder.

I hvert fald meldte PensionDanmark sig i går på banen og pressede sig ind på en klokkeklar førsteplads ved helt at fjerne alt, hvad der hedder forrentning af medlemmernes pensionsopsparing i 2009:

»Det er rigtigt, at vi har fastsat den foreløbige kontorente for 2009 til nul procent. Men det gør vi for at udvise ansvarlighed og overholde aftalen med regeringen. Her står, at pensionsselskaber ikke må give mere end det, som er garanteret kunderne. Og vi har en betinget, garanteret kontorente på nul procent i vores grundlag og mener derfor ikke, at vi som udgangspunkt kan give mere end det, og samtidig holde os inden for aftalen,« siger underdirektør i PensionDanmark, Jens-Christian Stougaard.

Eller sagt med andre ord: PensionDanmark har ikke lovet deres medlemmer noget som helst og kan derfor nøjes med at give dem ingenting.

Jens-Christian Stougaard understreger, at den endelige kontorente bliver fastlagt i slutningen af 2009, og modsat de fleste andre pensionsselskaber og -kasser fungerer det med tilbagevirkende kraft.

De kommercielle selskaber meldte allerede før jul kontorenten ud, og her topper duksen AP Pension med 4 procent, PFA Pension, Topdanmark Liv V og Alm. Brand Pension kommer halsende umiddelbart efter med 3 procent, mens Topdanmark Liv I og SEB Pension giver 2 procent, Nordea 1,75 procent, og som rosinen i pølseenden finder vi Skandia Pension og Danica Pension med en kontorente på 1,5 procent.

PensionDanmark samler arbejdsmarkedspension for ansatte inden for handel, transport og byggeri.