Nu skal alle snart have nyt visa-dankort

Bankerne har udsat en beslutning om løbetiden på visa-dankort, og derfor skal alle bankkunder nu have nye kort

Nu skal vi snart alle have nyt visakort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Alle bankkunder med visa-dankort skal snart have nyt kort.

Samtlige danske kort udløber nemlig senest i 2012, fordi bankerne har nølet med at tage en branchebeslutning om, hvor lang løbetid kortene skulle have.

Det skriver avisen.dk.

Da dankortet med chip blev indført for syv år siden, besluttede bankerne, at alle kort skulle udløbe i 2012.Men det er først for ganske nylig blevet besluttet, at de skal løbe i fire år, og derfor udløber kort, der bliver udstedt i øjeblikket også, om bare et år.

- Hvis vi havde haft denne beslutning klar for 2-3 år siden, så ville vi kunne have lavet en glidende overgang, siger pressechef Søren Winge fra Nets - det tidligere PBS til avisen.dk.

De mange dankort med kortere løbetid giver bankerne - og dermed kunderne - en ekstraregning på mindst 15 millioner kroner.Bankkunder med et visa-dankort får et brev efter sommerferien eller i løbet af 2011 med et nyt kort, de skal aktivere.

Udskiftningen bliver ifølge Danmarks størst dankort-producent lige så stor, som da billedet forsvandt fra dankortet.

- Vi får mere tryk på vores kapacitet, end vi har i dagligdagen, siger salgschef i Oberthur, Niels Henrik Andersen, og fortæller, at han skal ansætte ekstra folk til opgaven.

/ritzau/