Nu rammer flypriser nye bundrekorder

Efter et langvarigt fald er der flere bundrekorder i flypriserne. Dog ikke på alle destinationer. Se, hvor priserne er faldet mest, i et nyt indeks.

Det bliver billigere og billligere at flyve til varmere himmelstrøg. Fold sammen
Læs mere

Med udsigt til en regnvåd weekend kan det være nærliggende at drømme sig mod varmere himmelstrøg. Og de drømme kan nu få mere luft under vingerne.

Priserne på at flyve til fjerne rejsemål er nemlig rekordlave lige nu. Det har aldrig før været billigere at flyve i uge 48, oplyser rejseportalen Travelmarket.

Travelmarket har i mere end ti år udarbejdet Dansk Flyprisindex, og det viser, at knap 50 procent af de undersøgte flybilletter til nogle af de mest populære destinationer er rekordbillige.

Det mest bratte prisfald kan registreres på rejser fra Billund til Tokyo. Her er der sket et fald fra 3.222 kroner til 2.810 kroner for en returrejse. Det er den laveste pris, der nogensinde er målt på ruten.

Lavest fra alle lufthavne

Et andet eksempel er priserne på flybilletter til Johannesburg i Sydafrika, som for uge 48 er de laveste nogensinde fra alle de tre afrejselufthavne, der tages med i indekset.

Det er afgange fra Billund Lufthavn, Københavns Lufthavn og Hamburg Lufthavn, der undersøges, og når turen går til Johannesburg, så kan den laves tur-retur fra Hamburg til 2.641 kroner.

»Der er prisfald til næsten alle verdensdele lige fra USA, Sydafrika, Dubai, Fjernøsten og Australien. Det er særligt flyselskaberne fra Mellemøsten, som i de senere år har presset flypriserne voldsomt ned. Det er for eksempel Turkish Airlines, Qatar Airways og Emirates, som har meget stor kapacitet ud af Danmark til hele verden. Det tvinger de europæiske selskaber som KLM, Lufthansa og British Airways til at følge med ned i pris. Den udvikling tror jeg, vi fortsat vil se i de kommende år,« siger administrerende direktør for Travelmarket Ole Stouby.

Netop at undersøge priserne fra nærliggende lufthavne i udlandet er et af de gode rejsetip fra Ole Stouby.

Hvad angår de populære fjerne rejsemål for de danske rejsende, er 14 ud af 30 destinationer billigere end nogensinde at flyve til i uge 48.

De undersøgte rejsemål i Europa er Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien. Oversøisk er Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo taget med i indekset, som kan findes her.

Herunder er et overblik over udviklingen i priserne: