Nu koster en lejlighed i København 4,4 millioner kr. i snit

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af årets unge alder kan 2017 allerede nu bryste sig af at have de højeste kontante udbudspriser i København de seneste 10 år*.

Selv når der tages højde for inflation koster en ejerlejlighed i 2017 i Københavns Kommune nemlig i gennemsnit 1,3 millioner kr. mere, end den ville have gjort i boligmarkedets glade dage i 2007.

En beregning foretaget af boligsiden Boliga.dk af alle udbudte ejerlejligheder i hovedstadskommunen pr. 1. april viser nemlig, at den kontante udbudspris har rundet den nette sum af 4.407.913 kr.

»De københavnske ejerboliger er blevet et anliggende for folk med pæne lønninger, forældrepar, der køber en bolig til deres børn, og boligkøbere, der har en pose penge med fra et tidligere salg,« siger Boliga-direktør Frederik Rovsing.

Han mener dog ikke, at hovedstaden er på vej mod at blive en by kun for de rige.

»Størstedelen af boligmassen i København udgøres af andelsboliger og lejeboliger, så mulighederne for en forholdsvis billig bolig er til stede. Men der er mange om buddet, så man skal have lidt held i sprøjten eller et godt netværk for at finde boliger til en lav månedlig ydelse,« siger Frederik Rovsing.

Tæt på fordobling

Dermed må årets købere erkende, at de sandsynligvis kommer til at betale en hel del mere for at bebo Københavns gader, end deres længere boende naboer har givet for den nogenlunde samme adresse.

Det skriver Boliga.dk.

For fem år siden - den første april 2013 - blev en ejerlejlighed i København nemlig i gennemsnit udbudt til en kontantpris på 2.632.823 kr. eller hvad der svarer til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på lige knap 29.000 kr.

Dette skal dog ses i lyset af, at priserne på det københavnske boligmarked forsat slikkede sårene efter den bristede boligboble, der i 2011 havde trukket udbudspriserne helt ned omkring 25.000 kr. kvadratmeteren.

Høje kvadratmeterpriser

Kvadratmeterpriserne i hovedstadskommunen fortsætter i den retning, der siden slutningen af 2015 kun er gået en vej - op - og som sidste år i maj ramte det runde hjørne til 40.000 kr. for den gennemsnitlige kvadratmeter.

Det er et niveau, som udbudspriserne på hovedstadens lejligheder ikke har bevæget sig i siden 2007, hvor kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed nåede et max på 35.100 kr. den 1. januar - altså hvad der i dag svarer til 40.400 kr., når der korrigeres for inflation.

Den 1. april hed den gennemsnitlige kvadratmeterpris på ejerlejlighederne udbudt til salg i Københavns Kommune 42.964 kr.

Her kan du se den gennemsnitlige kvadratmeterpris på udbudte boliger lige nu.

*Boliga har kendskab til alle udbudspriser på ejendomme udbudt offentligt til salg fra 2007 frem til i dag. Priserne er inflationsberegnet til 2016-værdi gennem Danmarks Statistiks inflationsberegner.