Nu kan private bilkøbere selv omregistrere

De digitale muligheder i Motorregisteret udvides.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu begynder bilejerne at få glæde af de muligheder, der ligger i digitaliseringen af Motorregisteret. Fra i dag kan private bilkøbere selv omregistrere biler og motorcykler på skat.dk - som dog fortsat opkræver 340 kroner for at stille systemet til rådighed.

Det koster fremover 380 kroner at troppe op på et af Skats kontorer for at få det gjort.

Motorejerne kan også bestille erstatningsplader, en ny registreringsattest eller en 3. nummerplade på skat.dk.

"Det er en fordel for både sælger og køber af en brugt bil, at den nye ejer kan omregistrere bilen, så snart handlen går igennem. Nu kan køberen spare turen til den nærmeste af Skats nummerpladeekspeditioner," skriver fagdirektør Kristian Vengsgaard fra Skat i en pressemeddelelse.

Det digitale Motorregistret, som åbnede i juni, gjorde det muligt for 1.600 autoriserede nummerpladeoperatører at sælge og udlevere nummerplader, så forhandlere og værksteder kunne spare turen til en af Skats 28 nummerpladeekspeditioner.

Det betyder, at antallet af ekspeditioner vedrørende nummerplader hos Skat på et halvt år er faldet til under 35.000 om måneden mod næsten 140.000 i samme måneder sidste år.Skat forventer, at mindst 100.000 private hvert år vil omregistrere køretøjer på nettet, og skatteminister Holger K. Nielsen, SF, er begejstret:

"Den digitale motorregistrering er netop et af de områder, hvor der er meget store gevinster at hente for både borgerne og for det offentlige. Vi sparer både tid og ressourcer, når borgerne selv kan klare omregistreringen af den nye stationcar, og samtidig giver vi borgerne en nemmere service. Det er den helt rigtige vej at gå," skriver Holger K. Nielsen i meddelelsen.

En køber af et brugt køretøj skal inden for tre uger omregistrere køretøjet, hvis en forhandler ikke sørger for det. Hvis den brugte bil eller motorcykel skal have helt nye nummerplader, skal man fortsat købe dem hos en af de autoriserede nummerpladeoperatører.