Nu falder priserne på ejerlejligheder i København

Priserne på ejerlejlighederne i København har længe haft kurs mod himlen, men fra august til september vendte pilen den anden vej med et fald på 0,1 procent. Det fremgår af ejendomsmæglerkæden Homes netop offentliggjorte kvartalsfokus.

Priserne på ejerlejligheder i København faldt en smule fra august til september, viser nye tal fra Home. Arkivfoto: Mathias Løvgreen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen

Den vilde boligfest i København er sat på standby. Den seneste udgave af Homes prisindeks viser, at lejlighedspriserne er faldet med 0,1 procent fra august til september.

Der er dog ingen grund til at pakke champagneflaskerne for langt væk. I forhold til september sidste år er priserne på ejerlejligheder i København stadig steget 10 procent. Og alene i tredje kvartal steg priserne samlet set 2,5 procent.

»Ejerlejlighedspriserne i København fortsætter op det seneste kvartal, og det øger måske panderynkerne i de finansielle og politiske kredse. Stramninger som krav om fem procent i udbetaling, en mere restriktiv långivning i København og omegn og særkrav ved projekthandler har – indtil videre – ikke fået ejerlejlighedspriserne til at flade ud. Men september kan være vendepunktet, for de nyeste tal viser en pause i stigningerne i København,« udtaler relationschef Mads Ellegaard, Home, om de nye tal.

På landsplan er der tale om en stigning på 0,2 procent i september.  At lejlighedsmarkedet har sat farten en smule ned, viser sig også i form af faldende efterspørgsel. Ifølge Homes kvartalsopgørelse ligger salget af lejligheder 3,6 procent under samme tidspunkt sidste år.

»Spørgsmålet er, om markedet er ved at regulere sig selv. Det er selvfølgelig vigtigt at følge udviklingen for lejligheder tæt, men der er allerede indført stramninger for de nye boligkøbere, og skatteministeren har oven i det planer om at begrænse rentefradraget og øge boligskatten for særligt lejlighedsejerne efter 2020. Begge dele vil gøre det dyrere at bo i lejlighed, og det vil sandsynligvis skrue yderligere ned for temperaturen på ejerlejlighedsmarkedet,« siger Mads Ellegaard.