Nu får pensionskunderne deres penge

PFA og pensionsmæglerne har i længere tid været i konflikt om betalingsform for mæglernes arbejde. Nu begraver de stridsøksen.

Foto: Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er sikkert ikke mange danskere, som har lagt mærke til det, men på det seneste har pensionsselskabet PFA Pension haft op til flere sammenstød med landets pensionsmæglerselskaber.
Det seneste handlede om nogle såkaldte klientkonti, som i bund og grund er konti, der bruges til at betale for mæglernes rådgivning virksomheders kunder om deres pensionsopsparing.

Problemet er, at det beløb, som sættes ind på kontoen, ikke altid bliver brugt. Den overskydende sum har virksomhederne så kunnet bruge efter forgodtbefindende, selv om pengene er trukket fra de ansattes pensionsopsparing, som derfor burde få tilbageført pengene.

Inden længe er det imidlertid slut med, at virksomhederne kan score en del af medarbejdernes pensionsopsparing:

»Ingen kan have en interesse i at mistænkeliggøre det danske pensionssystem. Derfor fjerner vi nu enhver tvivl om, hvorvidt dele af pensionskundernes penge tilfalder dem selv eller den virksomhed, de er ansat i,« siger Søren Lindbo, formand for Forsikringsmæglerforeningen.

Aftalen er indgået mellem pensionsmæglerne og PFA Pension, som ifølge Søren Lindbo har haft problemer med at betale for mæglernes arbejde på grund af et ufleksibelt IT-system på normal vis. Derfor har det været nødvendigt at oprette de såkaldte klientkonti, hvor der sættes penge ind, som mæglerne så kan hæve, efterhånden som de udfører arbejde for en virksomheds kunder.

PFA afviser at have IT-problemer, selv om det er meldingen fra flere pensionsmæglerselskaber. Men man er glad for, at der nu lægges låg på konflikten:

»Vi er tilfredse med, at vi er blevet enige om en afvikling af de omtalte klientkonti. Det vil være til gavn for alle – pensionsselskaber, mæglere og slutkunder,« siger Lars Ellehave-Andersen, koncerndirektør i PFA Pension.

Der findes omkring 89 af de såkaldte klientkonti i Danmark, og PFA Pension er involveret i en væsentlig del. Parterne har aftalt, at de i videst muligt omfang skal nedlægges før 1. juli næste år, og i de tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre, skal arbejdsgiveren forpligte sig til at betale samtlige penge tilbage til de  ansatte.