Nu er ejerlejligheder steget 12 måneder i træk

Priserne på ejerlejligheder er steget hver eneste måned det seneste år. Det fremgår af ejendomsmæglerkæden homes prisindeks for juni måned.

Foto: Morten Juhl.
Læs mere
Fold sammen

Ejerne af lejligheder kan glæde sig over en ny rekord i sommervarmen. Ejendomsmæglerkæden homes ejerlejlighedsprisindeks viser således, at priserne på ejerlejligheder på landsplan steg med 1,5 pct. fra maj til juni– målt som et tremåneders glidende gennemsnit. Og det er tolvte måned i træk med prisstigninger på ejerlejligheder.

I juni lå priserne 14,7 pct. højere end i juni sidste år. Det er den største årlige stigning i homes ejerlejlighedsprisindeks siden september 2006, og det er primært lejlighederne i København og Aarhus, der driver den positive udvikling.

"Forklaringen er, at der er en bred køberskare på markedet, og særligt forældrekøbere. Det sender efterspørgslen op på et tidspunkt, hvor udbuddet er ekstremt lavt. Kombinationen af de relativt lavere priser, rekordlav rente og et dyrt lejemarked betyder, at ejerlejligheden fortsat fremstår attraktiv – på trods af de hastigt stigende priser," skriver home i en kommentar til indekset

I forhold til niveauet i august 2006, hvor priserne toppede, lå ejerlejlighedspriserne i juni 18,6 pct. lavere. En gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. koster nu 1.760.000 kr., hvilket er omkring 410.000 kr. mindre, end hvad den kostede på toppen i 2006, hvor prisen var 2.170.000 kr. 

Huspriserne har ramt muren

Ser man på prisudviklingen på huse er der ikke tale om den samme positive udvikling. Homes husprisindeks for juni viser, at handelspriserne på enfamiliehuse i gennemsnit faldt med 1,0 pct. på landsplan i forhold til maj – målt som et tremåneders glidende gennemsnit.

homes husprisindeks har vist fald de seneste tre måneder, og det ligger lige nu på det laveste niveau siden november sidste år.

I juni var priserne 1,8 pct. lavere sammenlignet med priserne i juni måned sidste år, og huspriserne ligger fortsat et stykke fra niveauet i december 2006, hvor de toppede. I juni lå homes husprisindeks 23,7 pct. under niveauet i december 2006. Det betyder, at prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var 1.625.000 kr i juni. Det er omkring 500.000 kr. lavere sammenlignet med toppen i 2006.

"Hvis vi går bag om priserne, ligger der dog en klart positiv tendens. Der er handlet 15 pct. flere huse de seneste tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år, og det er stadig vores vurdering, at der er tale om en stabilisering af boligmarkedet og huspriserne. Status er, at priserne er faldet en smule, men der er solgt flere huse," bemærker home.

Ejendomsmæglerkæden venter, at  huspriserne vil være svagt stigende på landsplan i løbet af 2013, men også at der fortsat vil være klare regionale forskelle, hvor de større byområder vil udvikle sig mest positivt.