Nu er det tid at trimme økonomien

Tre økonomer giver her hver fem gode råd til, hvordan man skaber luft i privatøkonomien.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brug foråret til at fintrimme din økonomi. Renten er rekordlav, men spørgsmålet er, hvor længe det varer. Med få, enkle værktøjer og de rette tiltag er det muligt at få strikket det rigtige budget sammen for de kommende år.

Øvelsen er uhyre vigtig, fordi vi ikke har vredet os fri af finanskrisen endnu, og samtidig er der forskellige skattestigninger på vej. Business Søndag har bedt tre økonomiske eksperter om deres gode råd om, hvordan danskerne kan få givet deres økonomi et serviceeftersyn. Alle tre har fokus på den lave rente. Den kan bruges til at få gælden plejet og sat sammen af de rigtige lån.

Men det er også afgørende at se på opsparingen. Vi lægger penge til side som aldrig før, men det skal ikke gøres, uden at man tænker sig om. Med de rigtige tiltag kan man få endnu mere ud af opsparingen.

Derudover gælder det om at få lavet et budget. Alt tyder på, at vi i de kommende år vil se faldende realløn og mindre rådighedsbeløb. Det gør det endnu mere vigtigt at få overblik over, hvad man bruger pengene på.
 
Klik videre og læs eksperternes råd.