Nu er der åben rentekrig på realkreditlån

Det fyger med nye realkreditlån. Realkredit Danmark åbner nu tre nye låneserier, hvoraf et lån til halvanden procent over 15 år er en nyskabelse.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renten fortsætter med at finde nye bundniveauer, og realkreditselskaberne sender nye låneserier ud i samme tempo, som bageren sender brød ud søndag morgen. Senest har Realkredit Danmark netop åbnet tre nye låneserier på henholdsvis 1, 1,5 og 2,5 procent - sidstnævnte uden afdrag.

Lånet til 1 procent er tiårigt, lånet til 1,5 procent er 15-årigt, og lånet til 2,5 procent er 30-årigt - og dermed et svar på, at de 30-årige lån til fast rente på 3 procent og uden afdrag er kommet over kurs 100 og dermed er lukket for udstedelse.

»Nu har vi hele viften af lån klar, men det kan da godt være, at treprocenterne kommer i spil igen, hvis renten stiger lidt igen,« siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

Blandt de øvrige realkreditselskaber havde Nykredit-koncernen ellers et forspring på 30-årige afdragsfrie lån til 2,5 procent, mens Realkredit Danmark fortsat kunne udstede den afdragsfrie variant med pålydende rente på 3 procent - som kunderne så kunne vælge at afdrage på.

Varianten til 2,5 procent med afdrag åbnede Realkredit Danmark også for nogle dage siden.Det nye lån til 1,5 procent over 15 år er en nyskabelse på markedet og sigter direkte på boligejere med fastforrentede 4-procents og 5-procents lån og med en restløbetid i omegnen af 15 år. Hvis de lægger om til det nye lån, vil de både få lavere ydelse og større afdrag.

»Laver vi en konkret beregning ved en konvertering fra 4 procent til 1,5 procent på et lån på 1 mio. kroner og en restløbetid på 15 år, så sparer man i omegnen af 205 kroner om måneden efter skat, mens ens afdrag vokser med godt 1.100 kroner. Før skat er ydelsesbesparelsen omkring 875 kroner, og samlet set har konvertering med sikkerhed tjent sig hjem efter 3 år,« konkluderer Christian Hilligsøe Heinig.