Nu er de her: Boliglån på tre pct. i fast rente

Det ultrabillige fastforrentede obligationslån er en realitet. Realkredit Danmark åbner nu for 30-årige boliglån med en fast rente på tre procent.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en renterekord er en realitet. Realkredit Danmark åbner en 30-årig obligation med en fast rente på blot tre procent. De kommer i midten af næste uge. Det oplyser realkreditinstituttet fredag over middag.

Det er blandt andet den seneste tids dårlige europæiske nøgletal, der har medført, at investorer i højere grad efterspørger danske obligationer, som anses for værende 'sikker havn'. Det presser kurserne op, forklarer Liselotte Ravn Bærentzen, seniorøkonom i Realkredit Danmark.

"Lige nu stiger kursen forholdsvis kraftigt på 3,5 procents lånet, og der er en sandsynlighed, for at den kan lukke. Og vi vil jo gerne have et produkt på hylderne, så derfor slår vi til nu," siger hun til Berlingske.

Om det nye lån er ensbetydende med, at realkreditten nu bliver bestormet med henvendelser, stiller hun sig du tvivlende over for.

"Vi har i et stykke tid hørt, at folk venter på treprocents lånet, før de konverterer. Man vi må se, om der er noget i det. Den helt store konverteringsbølge forventer vi ikke," siger Liselotte Ravn Bærentzen og tilføjer:

"Dem der er hurtigst til at konverteret, de har været der. Og 3,5 obligationen er vokset pænt. Dem der ligger og konverterer deres boliglån, de har været der."

Ikke desto mindre er det et historisk billigt lån, der er kommet på gaden. Seniorøkonomen råder de, der allerede sidder og lurer på de nuværende fastforrentede lån, til at overveje sagen.

"Det er de samme, som overvejede 3,5 procents lånet, da det kom. Altså dem der har en forholdsvis lang løbetid - og de skal også have en vis volumen i deres lån. De små lån med kort løbetid skal ikke tage det her," siger Liselotte Ravn Bærentzen.

Realkredit Danmarks beregninger viser, at hvis man skifter fra et femprocents lån med 25 års restløbetid tilbage, så kan man spare 290 kroner efter skat. Det er ikke markant mere end det, man gjorde med 3,5 procents lånet. Den månedlige udgift på et lån til en million kroner er cirka 4.500 kroner.