Nu banker afdragsfrit drømmelån på døren igen

Brexit-uroen kommer fortsat de danske boligejere til gavn.

Villaer, parcelhuse i Aalborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De lange renter fortsætter faldet, og med mindre der sker uventede ting, så vil det resultere i, at det 30-årige 2,5 pct. lån uden afdrag er lukket onsdag morgen.

Dermed skal boligejere med ønske om et fastforrentet lån uden afdrag sige goddag til et lån til 2 procent, som senest var i spil i begyndelsen af 2015, hvor den danske krone var under hårdt pres. Det betyder samtidig, at boligejerne ikke behøver frygte nogen indlåsningseffekt ved 2-procent lånet. Det skriver Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker ved Nordea Kredit, i en kommentar

Det er fortsat usikkerheden i kølvandet på brexit, som får investorerne til at flokkes om obligationsmarkedet.

Står man og skal optage et 30-årigt fastforrentet lån på 1 mio. kr. uden afdrag, ligger den månedlige ydelse efter skat i dag på 1.985 kr., såfremt man vælger 2,5 pct. lånet. Målt over hele lånets løbetid, vil man i alt skulle betale 1.500.000 kr. Vælger man i stedet 2 pct. lånet ligger ydelsen på 1.760 kr. og den samlede tilbagebetaling på 1.477.000 kr.

»Boligejerne kan være godt tilfredse med situationen. Den faldende rente betyder lavere ydelser, uden at boligejerne af den grund skal bekymre sig om indlåsningseffekter. Realkreditinstitutterne har nemlig allerede en 30-årig 2 pct. obligation på hylderne, og serierne er store og likvide. På den baggrund er risikoen for indlåsning meget lille, og boligejerne kan derfor trygt optage lån i de nye toneangivende 2 pct. obligation,« skriver Lise Nytoft Bergmann.

Rentefaldet kommer på et godt tidspunkt, eftersom den næste opsigelsesfrist på et fastforrentet lån falder ved månedens udgang.