Nu åbnes der for alternativ til forældrekøb for 120.000 kr.

Et billigere alternativ til et forældrekøb er en aktie i et selskab, der giver adgang til en studiebolig i landets tre største byer. Selskabet udsteder nu nye aktier.

Den senest tilkomne ejendom i selskabet Investering & Studiebolig er den gamle apotekerejendom ved Bellahøj i København, der er ved at blive indrettet til studieboliger. PR-foto: Investering & Studiebolig Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu lukkes der igen op for at lave et forældrekøb til en brøkdel af prisen i de store studiebyer.

Coronakrisen har ikke knækket efterspørgslen efter billige boliger til unge mennesker, og nu udsteder selskabet Investering & Studiebolig frem til 1. juni nye aktier, der giver adgang til studieboliger.

Provenuet fra aktierne bliver brugt til at købe ejendomme, som indrettes som studieboliger til aktionærernes familier, såkaldte minikollegier, som aktionærerne får adgang til via en investering på omkring 120.000 kroner for 100 aktier i selskabet.

Selskabet har senest sat fire minikollegier i drift i København og Aarhus, og en ny kapitalforhøjelse på syv mio. kroner fra cirka 50 nye aktionærer er netop afsluttet.

Bjarke Wolmar, direktør i Investering & Studiebolig

»Markedet kræver lige nu en meget professionel tilgang, da det er meget svært at vurdere, hvor meget priserne kommer til at falde på baggrund af krisen. «


Nu fortsætter selskabet med endnu en runde, som slutter 1. juni, på basis af interessen blandt investorerne.

Ejendommenes prisudvikling

Ud over adgang til selskabets boliger får investorerne for de ca. 120.000 kroner per aktiepost en eksponering mod ejendommenes prisudvikling, som især i øjeblikket kan være svær at forudse på grund af coronakrisen.

»Markedet kræver lige nu en meget professionel tilgang, da det er meget svært at vurdere, hvor meget priserne kommer til at falde på baggrund af krisen. Vi oplever derfor, at de traditionelle forældrekøbere ikke har lyst til at bruge måske 2,5 mio. kroner på et forældrekøb i et faldende markedet,« oplyser direktør Bjarke Wolmar fra selskabet, som i øvrigt har Leif Beck Fallesen som bestyrelsesformand og Uffe Steiner Jensen som næstformand.

Bjarke Wolmars baggrund er en række ledende stillinger i forskellige virksomheder, og han påpeger, at unge typisk flytter meget på grund af eksempelvis udlandsophold og studieskift.

»Hvis man skal sælge forældrekøbet allerede efter to år, så kan man risikere at miste måske nogle hundrede tusinde kroner som følge af prisfald og handelsomkostninger ved køb og salg,« mener han.

50 købere og tre sælgere

Hvis aktionærer vil sælge, så kan det ske i forbindelse med kapitalforhøjelserne, som indtil videre er sket tre gange årligt.

»Ved sidste kapitalforhøjelse var der ca. 50 aktionærer, som ville købe, og tre som ville sælge,« oplyser Bjarke Wolmar.

Skulle der på et senere tidspunkt være flere, som vil sælge end købe, så vil kursen eventuelt falde til under indre værdi på samme måde som andre aktier. Lige nu er der budgetteret med afkast et på 7,8 procent. Men det afhænger af prisudviklingen på ejendommene og driften.

»Vi oplever faktisk også en stigende interesse for Investering & Studiebolig som en sikker langsigtet og meningsfuld investering. Der er flere, som gerne vil investere i forhold til et godt formål som at hjælpe studerende med en bolig til en rimelig pris og med tilbagebetaling af indskud,« oplyser Bjarke Wolmar.

Studieboligerne er indrettede med lamper, persienner og køkkenudstyr fra IKEA, og beboerne kan få deres indskud igen ved flytning, hvis de selv maler.

I den kommende tid opkøber selskabet yderligere ejendomme i København og Aarhus, som kan omdannes til studieboliger. Fremover kommer de også til at omfatte minilejligheder, som kan rumme to personer.

Selskabet understreger, at det forsøger at holde omkostningerne nede for at holde boligerne billige. Personalet i Investering & Studiebolig består af syv studerende, som er ansvarlige for fremvisning og udlejning af studieboligerne, en ansat til administration samt en deltidsansat direktør og en professionel bestyrelse.