Norske Wenche faldt for de danske klitter

Norsk par havde ingen problemer med at få lov til at købe sommerhus i Danmark.

Wenche Sletterød Stenvang havde ingen problemer med at blive godkendt til at købe et dansk sommerhus. Fold sammen
Læs mere

Den afslappede danske kultur, flinke mennesker og gode ejendomspriser er nogle af hovedårsagerne til, at norske Wenche Sletterød Stenvang lige har købt sommerhus i klitterne ved Hals.

»Det var egentlig tilfældigt, at vi hørte om ejendomsmarkedet i Danmark og muligheden for, at udlændinge kan købe,« fortæller hun.

Dermed er hun en af årsagerne til den støtte stigning i antallet af nordmænd, der køber sommerhus i Danmark via en tilknytning til landet, der vurderes af Justitsministeriet, inden købet kan gennemføres.

For Wenche Sletterød Stenvang og hendes mands vedkommende er tilknytningen kommet gennem mange ferier i Danmark – ofte i forbindelse med en ferie, der også omfattede sydligere himmelstrøg – samt ved at hendes to børn har tilbragt længere perioder i Danmark. Parrets søn har studeret i Aarhus, mens datteren har arbejdet i København. Desuden har familien danske venner.

»Vi har nok holdt ferie i Danmark næsten hvert år, og nu vil vi gerne have et sted i Danmark, hvor familien kan samles,« siger Wenche Sletterød Stenvang.

Tilknytningen var tæt nok til, at ansøgningen til Justitsministeriet blev mødt af et positvit svar efter blot tre uger.

»Tidligere tænkte mange nordmænd, at man skulle have dansk familie for at få lov til at købe. Så vi er overraskede over, at det gik så let med ansøgningen,« siger Wenche Sletterød Stenvang.

En anden norsk køber, Tanja Kot Valand, er født i Danmark, men er norsk statsborger og har boet 11 år i Mandal. Hun var slet ikke nødt til at ansøge om at købe det hus tæt ved Hals, som familien overtog i december.

»Vi behøvede ikke at søge Justitsministeriet. Jeg skulle bare kopiere mit pas og mit gamle danske personnummer, men det var nok til at lave skødet på huset,« siger hun.