Nordtyske golfperler for under 225 kr. pr. runde

40 golfbaner i Slesvig- Holsten samarbejder om et exceptionelt tilbud på fem greenfee-runder inden for et år.

Læs mere
Fold sammen

Forholdsvis få danske golfspillere sætter kursen mod Slesvig-Holsten på weekend- eller ferieophold, og det kan der kun være én forklaring på: at de ikke har sat sig ind i hverken bane- eller prisforholdene på de kanter. Slesvig-Holsten boomer nemlig af så mange og så fortræffelige golfbaner til rimelige greenfee-takster, at det er pokkers svært at vælge mellem dem.

Hele 63 golfbaner findes der mellem den dansk-tyske grænse og Elben, og de fleste ser gerne danske greenfee-gæster. Netop derfor er introduceret et tilbud på golfküsten-card, hvor 40 af banerne arbejder sammen om greenfeepakker indeholdende enten fem 18 hullers-runder eller fem ni hullers-runder.

Navnet golfküsten skyldes dels, at der findes godt 1.200 km kyst i Slesvig-Holsten mellem Nordsøen i vest og Østersøen i øst - og dels at der aldrig er langt til ét af de to have, hvor over halvdelen af banerne ligger.

Mens nogle danskere efterhånden har fundet vej til 27 hullers-anlæggene Golf & Landclub Gut Uhlenhorst i Dänischenhagen nord for Kiel og Golf Club Gut Apeldör ved Heide på grund af en koncenteret markedsføring i Danmark, har det knebet gevaldigt med den danske opmærksomhed for Lohersand - og dét er faktisk synd og skam, fordi Lohersand må betegnes som en af de smukkeste perler, som altså, indtil videre, er overset af danske greenfee-spillere.

Trent Jones-præg

Helt nøjagtigt ligger Lohersand-banen i naturparken Hüttener Berge ved floden Sorge og landsbyen Sorgbrück på landevej 77 otte km nordøst for Rendsburg - mod Schleswig. Oprindelig var banen kun på ni huller, skabt helt tilbage i 1957 af datidens store tyske golfbanearkitekt, Bernhard von Limburger, og først i år 2000 blev den udvidet til 18 huller af canadiske David Krause, elev af selveste Robert-Trent Jones Senior.

I den forbindelse blev de gamle huller omdesignet - med 18 huller i samme æstetiske stil til følge. Det vil først og fremmest sige med store og mange bunkers, både langs fairways og omkring greens - bunkers, der gør det nødvendigt at tænke taktisk før stort set hvert eneste slag.

Terrænmæssigt varierer banen mellem smalle skovhuller og åbne huller på hedearealer med lyngklædte småbakker. I begge disse terræner koster enhvert skævert dyrt. Dertil kommer en stor sø, som kræver fuld opmærksomhed på henholdsvis 2. hul (par 5) og 6. hul (par 3). Drivet på begge huller skal nemlig krydse et hjørne af søen for at være perfekt. Et andet par 3-hul, 13., er med 214 meter fra gul og 184 meter fra rød tee et længdemæssigt monster, hvis sværhedsgrad tilmed øges af, at teestederne ligger i åbent terræn og greenen i skovterræn. Blandt »lynghullerne« skal fremhæves 17. hul, par 3, hvor der udelukkende findes lyng mellem teestedet og greenen.

Et års gyldighed

En helt speciel fordel har Lohersands klubhusrestaurant for danske gæster, der måske ikke magter det tyske sprog. Flere af køkkenets medarbejdere taler nemlig dansk.

De normale greenfee-takster i Lohersand lyder på 40 euro på hverdage og 50 i weekender, mens taksterne i Gut Uhlenhorst hedder 45 og 55 og i Gut Apeldör 59 og 69. Med normal-taksterne in mente er det særdeles billigt, at fem runder med et golfküsten-card kun koster 149 euro - eller mindre end end 225 kr. pr. runde! Endnu mere exceptionelt bliver tilbuddet ved, at de fem runder blot skal spilles inden for et år fra den første spilledag - eller inden for to år fra købsdagen.

I Slesvig-Holsten er det, i modsætning til de fleste danske baner, normalt at tilbyde ni hullers greenfee-runder på 18 hullers-baner. Et golfküsten-card for fem gange ni huller koster 89 euro, men det er er også muligt at benytte dette kort to gange til én 18 hullersrunde på samme bane. Kortet forhandles i Danmark af www.GolfNordtyskland.dk og www.steenkaasgolf.dk.

Offentlig vandgang

Både Gut Uhlenhorst og Gut Apeldör har 27 huller, og sidstnævnte er, ligesom Lohersands seneste ni huller, tegnet af David Krause. Gut Apeldör er opdelt i en 18 hullers-bane, Apple Course, og en ni hullers-bane, Audi Course, med pay & play-status. Alligevel bør man, uanset spillestyrke, også spille disse ni huller, fordi disse har en totallængde, der overgår de to sløjfer på 18 hullers-banen!

En moseagtig undergrund betyder mange og store vandhazarder på alle 27 huller, hvorfor man får både sine taktiske og tekniske evner testet i rigt mål. Det gælder ikke mindst på 18 hullers-banens sidste hul, hvor en større sø langs hele højre side af fairway sluger stort set ethvert slicet slag.