Nordeas pensionskunder måtte nøjes med mindre afkast i 2015

Der var solide udsving på aktiemarkederne sidste år, og det kan ses på afkastet hos kunderne i Nordea Liv & Pension. Det samlede afkast blev sidste år på 2,9 pct. hvor det året før blev på 12,4 pct. En typisk kunde med et markedsprodukt har fået et afkast på 5,8 pct., fremhæver Nordea.

Nordea Liv og Pensions direktør Steen Michael Erichsen har måtte sande, at 2015 var et lidt sværere investeringsår end 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Betal 100 kr. ind til pension og når året er omme er de blevet til næsten 106 kr. Det tilbud har en af landets største i form af Nordea Liv & Pension kunne give en del af deres kunder i 2015.

Det fremgår af årsrapporten for Nordea Liv & Pension, der netop er kommet. Heri kan man se, at selskabet sidste år havde samlede præmieindbetalinger på 13,3 mia. kr.

Samlet set blev afkastet noget dårligere end året før, da der var store udsving på aktiemarkederne i 2015. Det gjorde, at det samlede afkast gik ned fra 12,4, mia. kr. i 2014 og til 2,9 mia. kr. sidste år.

For opsparerne med de nye pension kaldet markedsrente, hvor den enkelte selv bærer hele risikoen, blev afkastet på 5,8 pct. for en gennemsnitlig kunde.
Nordea kalder deres markedsrenter for Vækstpension og afhængigt af, hvilket produkt den enkelte har valgt, har de givet et afkast på mellem 4,3 pct. og 10,2 pct.

Nordea har seks typer  vækstpension med henholdsvis lav, mellem og høj risiko. Tre af dem er aktivt forvaltet og tre af dem er ikke. Og det er de tre markedsrenter, som ikke re aktivt forvaltet, der har givet de bedste afkast i hver deres kategori.

For nogle af kunderne med de garanterede pensioner er der også lidt godt nyt, da de får en lidt højere rente. Nordea hæver kontotrente for de nytegnede rentegrupper fra to pct. til 2.5 pct.

De nytegnede rentegrupper har en garanti på 0,6 pct og dem har man kunnet tegne siden 2011.