Nordea: Udsigt til bedre tider trods politisk usikkerhed

Der er udsigt til bedre tider i dansk økonomi trods stor politisk usikkerhed om udviklingen i både USA og Europa.

ARKIVFOTO:»Der bygges barrierer op mod den frie handel, og vi nyder ikke længere så stor gavn af globaliseringen som tidligere. Det påvirker udsigterne for eksporterhvervene,« udtaler Nordeas cheføkonom Helge J. Pedersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Nordea i sin seneste prognose for dansk økonomi - Economic Outlook.

Nordea venter, at væksten løftes fra 1,0 pct. i år til 1,5 pct. næste år. Det er i øvrigt det samme, som banken skønnede i sin seneste prognose fra september.

»Et stigende privatforbrug og et arbejdsmarked i god form vil sikre, at der kommer mere fart på dansk økonomi næste år. Til gengæld har eksporten fortsat svært ved at komme op i tempo,« lyder det fra storbanken.

Nordeas cheføkonom, Helge J. Pedersen, peger dog på en stigende politisk usikkerhed i kølvandet på brexit, valget af Donald Trump som amerikansk præsident og flere vigtige valg i Europa næste år.

Helge J. Pedersen mener, at der er grund til at være bekymret for udviklingen i den internationale handelspolitik, selv om Donald Trumps økonomiske politik indtil videre ser ud til at blive mere pragmatisk end dogmatisk.

»Der bygges barrierer op mod den frie handel, og vi nyder ikke længere så stor gavn af globaliseringen som tidligere. Det påvirker udsigterne for eksporterhvervene,« påpeger han.

Grundlæggende er han dog positiv.

»Danskernes købekraft udvikler sig fornuftigt, og der er udsigt til stigende beskæftigelse. I takt med at der bliver mere udbredt mangel på arbejdskraft, vil det også føre til en højere investeringsaktivitet over de kommende år. Netop større investeringer er noget, som dansk økonomi i den grad har manglet i mange år,« siger Helge J. Pedersen.