Nordea taler lige ud af posen: Ønsker at tjene mere på danskernes boliglån

Mandag trådte Nordea Kredits forhøjede bidragssatser i kraft, og boligejere kan forvente en stigning med op til 28,2 pct. Peter Lybecker, administrerende direktør for Nordea Bank Danmark, står ved de øgede bidragssatser og mener ikke, at det er nok.

Peter Lybecker. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

»Vi vil meget gerne stå ved, at vi gerne vil øge indtjeningen på dette felt. Det er det, det drejer sig om. Vi føler ikke, at vores indtjening er voldsom høj i forhold til den risiko og den kapital, vi skal holde,« siger Peter Lybecker i et interview med FinansWatch.

Nordea Kredit har hævet bidragssatserne fem gange siden 2010, hver gang begrundet med øgede omkostninger eller strammere krav fra myndighederne.

Men da Nordea Kredit annoncerede bidragsforhøjelser grundet indfasning af en ny gældsbuffer frem mod 2020, kunne Finanswatch afsløre, at indtægterne fra bidragsforhøjelse oversteg omkostninger ved gældsbufferen med flere hundrede mio. kr.

Denne gang begrunder direktøren for Nordea Bank Danmark bidragsforhøjelse med et ønske om en større indtjening på realkreditten, og det er første gang, at banken bruger det argument.

Om der venter nye bidragsforhøjelser, ønsker Nordea ikke at kommentere.