Nordea: Nu skal alle firmaer betale minusrenter

Hvis man som firma har penge på sin almindelige konto i Nordea, så skal man betale for det.

Foto: © Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver situationen fra midten af januar, bekræfter banken, der sidder på omkring 25 procent af danske virksomheders indlån.

Det skriver Børsen torsdag.

- Vi har igennem noget tid haft negative renter for primært større erhvervskunder, og nu ændrer vi det, så vi har det for alle erhvervskunder i Nordea i erkendelse af, at renten er negativ, og at den også ser ud til at forblive negativ i en rum tid fremover, siger Michael Frisch, chef for Business Banking i Nordea Danmark, til Børsen.

Hidtil har kun Nordea-kunder med over en million kroner på kontoen betalt negative renter. Når ændringen træder i kraft i midten af januar, vil alle Nordeas erhvervskunder opleve en negativ rente på 0,5 procent.

Det er ellers kun halvanden måned siden, at Nordea Danmark-topchef Peter Lybecker afviste, at banken havde planer om at følge Jyske Banks eksempel med minusrenter for alle erhvervskunder.

I Dansk Erhverv ser cheføkonom Steen Bocian de negative renter som en konsekvens af, at Nationalbankens rente på indskudsbeviser er minus 0,65 procent.

- Det afgørende for os er, at der er konkurrence mellem bankerne, så vi ikke får negative renter til at være en ny profitskrue ligesom bidragssatserne, siger han til Børsen.

Han påpeger, at der fortsat er banker, som ikke tager negative renter på mindre indlån.

/ritzau/