Nogle boligpriser sættes op

På trods af et katastrofalt boligmarked for sælgerne i 2008 var der alligevel boliger, der steg i pris, efter de blev sat til salg.

Nogle få boligsælgere vælger at sætte priserne på deres udbudte boliger op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Søren Bidstrup

Boligsælgerne er nødt til at skære hårdt i udbudspriserne for at få boliger solgt i øjeblikket. Men et fåtal vælger det stik modsatte: At sætte priserne op.

Tæt på 50 procent af samtlige udbudte boliger i Danmark har været igennem en eller flere prisnedsættelser, viser tal fra boligsiden Boliga. Men 1.110 boliger er faktisk steget i pris, siden de blev sat til salg.

Jyderne er mest flittige til at sætte prisen op, og deler man forhøjelserne op på de gamle amter, er det Vejle, der topper listen. Her er 2,7 procent af boligerne steget i pris, mens henholdsvis 2,6 og 2,5 procent af de udbudte boliger i Sønderjylland og Ribe er blevet dyrere, siden de blev sat til salg, oplyser Boliga.

I den modsatte ende af skalaen er der i det tidligere Københavns Amt samt Københavns og Frederiksberg Kommune kun én procent af boligerne blevet dyrere.

Det er især projektboliger, der er steget i pris, og der er blandt andet en lejlighed i Hellerup, der har zig-zagget sig fra en oprindelig udbudspris på knap to millioner kroner til cirka 4,3 millioner kroner for igen at blive sat ned igen til 3,5 millioner kroner.

Det giver dog stadig en samlet prisstigning på 75 procent.

I  Gislev på Fyn har en sælger valgt at lægge 4,5 millioner kroner - eller det der svarer til en stigning på 60 procent - til prisen på sin landejendom , så den nu koster 12 millioner kroner.

I alt har 53 boligejere rundt om i landet valgt at sætte prisen på deres bolig op med mere end 50 procent.