Ni kommuner vil hæve skatten - se om du bliver ramt

To hovedstadskommuner og en af landets største byer er blandt de kommuner, som vil hæve de lokale skatter med over 200 millioner kroner - og sikkert får lov til at gøre det.

Ni kommuner hæver skatten med i alt 200 mio. kroner. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ni af landets 98 kommuner har ifølge Social- og Indenrigsministeriet søgt om at forhøje de lokale med sammenlagt 216 millioner kroner.

Og det får de formentlig lov til, for aftalen mellem V-regeringen og Kommunernes Landsforening om den kommunale økonomi i 2016 omfatter, at »nogle« kommuner kan hæve skatterne inden for en samlet ramme på 200 millioner kroner.

Kommunerne kan selv bestemme, om de ekstra penge skal kræves ind via højere personskat, øget sats for grundskylden - den kommunal skat på jord - eller på den særlige dækningsafgift på erhvervsejendomme.

I Region Hovedstaden vil Albertslund på den københavnske vestegn hæve skatterne med 19 millioner kroner, mens Fredensborg i Nordsjælland vil skrue skatterne op med 30 millioner.

I Region Sjælland vil begge kommuner på Sydhavsøerne hæve skatterne: Lolland med 18 millioner og Guldborgsund med 44 millioner - det højeste skatteønske blandt de ni ansøgere.

Den største ansøger er Esbjerg med godt 115.000 indbyggere - her skal skatterne ifølge ansøgningen hæves med op til 34 millioner.

Tre andre jyske kommuner vil også dreje på skatteskruen: Struer med 12 millioner kroner, Jammerbugt i det nordjyske med 17 millioner og Norddjurs med 26 millioner. Endelig vil Kerteminde på Fyn hæve de lokale skatter med 15 millioner kroner.

Social- og Indenrigsministeriet forventer at have svar til de ni ansøgere senest fredag 18. september, og alle landets kommuner skal senest 15. oktober have vedtaget et færdigt budget for 2016 inklusive de lokale skatter.