Ni kommuner vil hæve skatten

Esbjerg, Lolland og syv andre kommuner har søgt Indenrigsministeriet om lov til at sætte skatten op. Det ventes, at de fleste ønsker bliver opfyldt.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. En række kommuner ønsker at hæve skatten, herunder Esbjerg Kommune, Guldborgsund Kommune og Lolland Kommune.
Læs mere
Fold sammen

Kommunerne skal bede regeringen om lov til at hæve skatten, og det har ni kommuner gjort i år.

Social- og Indenrigsministeriet oplyser, at de ni kommuner tilsammen har bedt om lov til at indkræve 216 millioner kroner ekstra i skat i 2016. KL og regeringen har på forhånd aftalt, at kommunerne må hæve skatten med 200 millioner, så de fleste ansøgere forventes at få et ja.

Blandt ansøgerne er Guldborgsund Kommune, der vil have 44 millioner skattekroner ekstra i kassen. Nabokommunen Lolland beder om lov til at inddrive 18 millioner kroner ekstra, mens Esbjerg Kommune søger om skattestigninger for 34 millioner.

Hvis de får grønt lys til at kratte flere skattekroner ind, er det op til de ni kommuner selv, om de vil sætte skatten op, hæve grundskylden eller øge dækningsbidraget for erhvervsejendomme.

Social- og Indenrigsministeriet er i gang med at behandle ansøgningerne, og det ventes, at kommunerne får svar senest 18. september. Kommunernes budgetter for 2016 skal ligge klar 15. oktober.