Nemmere at få udbetaling ved kritisk sygdom

Kun hver fjerde kunde ved, at de har ret til forsikrings-udbetaling, hvis de er forsikring ved kritisk sygdom.

Foto: Foto: Colourbox. De færreste ved, at de har krav på penge fra forsikringen, hvis de bliver kritisk syge. Det kan samkøring af registre ændre på.
Læs mere
Fold sammen

Pia Nielsen, 43 år, blev for to år siden ramt af en blodprop i hjertet. Gennem sin pensionsordning var hun forsikret ved kritisk sygdom. Men hun var ikke klar over, at blodproppen faktisk betød, at hun skulle have udbetalt penge fra pensionsselskabet.

- Hvis ikke jeg havde fået det at vide af en sygeplejerske på hospitalet, havde jeg ikke reageret på noget overhovedet. Så var jeg gået glip af 50.000 kroner, det er mange penge, fortæller Pia Nielsen til DR Nyheder/Penge.

En Gallup-undersøgelse viser, at kun hver fjerde kunde ved, at de har ret til forsikrings-udbetaling, hvis de er forsikring ved kritisk sygdom.

Derfor vil Industriens Pension have ændret reglerne for datasammenkøring.

- Problemer er, at vi ikke ved, hvilke af vores medlemmer, der er kritisk syge, og datalovgivningen hindrer, at vi kan finde ud af, forklarer Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Selskabet foreslår, at det bliver muligt at sende en liste til Landspatientregistret med per-sonnumrene på medlemmer, der er dækket af forsikring ved kritisk sygdom. Landspatientregistret skal så sammenkøre personnumrene for at finde frem til personer, som er registreret med en kritisk sygdom. Og er der match, skal registret sende de pågældende personnumre tilbage til pensionsselskabet.

- Så vil vi ringe til medlemmet og sige, at du har ret til at få udbetaling ved kritisk sygdom, siger Joan Alsing til DR Nyheder/Penge.

Industriens Pension vil nu præsentere forslaget for Folketingets erhvervsordførere. Men allerede nu får det en positiv modtagelse hos Jacob Jensen, erhvervsordfører hos Venstre:

- Man kunne sagtens forestille sig, at udbetalingen ville kunne ske helt automatisk, hvis man sikrer sig, at sammenkøringen af de følsomme oplysninger sker væk fra forsikrings- og pensionsselskaberne. Kan det lade sig gøre rent teknisk, så synes jeg, det vil være rigtig fornuftigt, siger Jacob Jensen til DR Nyheder/Penge.

Han forventer, at Folketingets Erhvervsudvalg vil tage sagen op.

Læs også: Stort prishop på privat sundhedsforsikring