NemID til tinglysning fejlramt

Det er endnu ikke afgjort, hvornår danskerne får adgang til digital tinglysning via NemID.

Foto: Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det trækker ud med at give danskerne adgang til digital tinglysning med deres NemID. Efter den allerede forsinkede plan skulle systemet sættes i drift i dag. Men under nattens arbejde med at flytte over til det nye system opstod der fejl, som skal rettes, inden dørene slås op.

"Tekniske omstændigheder på DanIDs portal under nattens opdatering gjorde, at DanID af sikkerhedsmæssige årsager valgte at udskyde migreringen i denne omgang," meddelser DanID, selskabet bag NemID.

Nu lyder vurderingen, at der går yderligere nogle dage.

"De opdateringer, der er nødvendige for at kunne ibrugtage NemID på tinglysning.dk, sker i fuld drift. Derfor tager vi ingen chancer. Vi valgte i morges at udskyde idriftsættelsen, til vi med sikkerhed kan konstatere, at alle processer fungerer som ventet og er på plads," siger Søren Winge, pressechef i PBS, i en skriftlig kommentar.

Oprindeligt skulle systemet have været i drift den 1. september. Men indtil NemID og den digitale tinglysning arbejder sammen, kan borgerne fortsat bruge den hidtidige digitale signatur som log-in og til godkendelse af dokumenter.