Nedtur for andelsbeboere: Skifteretten afviser at fyre SWAP-kurator

Andelsboligforeningen AB Klostergaarden har forlangt kurator i konkursboet efter foreningen afsat - bla. fordi han har optaget et risikabelt SWAP-lån i ejendommen

AB Klostergaarden blev erklæret konkurs i 2011. Fold sammen
Læs mere

Skifteretten har afvist at fyre kurator i AB Klostergaarden, selvom beboerne i den konkursramte andelsboligforening har krævet det. Andelsbeboerne havde bla. forlangt at få kurator i konkursboet Bo Lauritzen afsat, fordi han som tidligere beskrevet i Berlingske har optaget et højrisikabelt SWAP-lån i foreningens ejendom - noget som foreningen selv klogeligt havde undladt at gøre. På grund af den lave rente, er værdien af SWAP-lånet allerede forringet med seks mio.kr., har eksperter beregnet for beboerne.

Men trods modstanden i skifteretten opgiver andelsbeboerner ikke, og en af dem, erhvervsmanden Lars Erik Sebbelov kærer nu skifterettens afgørelse til Østre Landsret.

Andelsbeboerne er også utilfredse med, at kurator Bo Lauritzen har deltaget i et hemmeligt møde med skiftedommer Torben Kuld Hansen og andelsbeboernes modpart Nordeas advokat på skiftedommernes kontor i efteråret 2012. Dette møde har været medvirkende til, at Højesteret før somemrferien erklærede Torben Kuld hansen inhabil til at dømme i konkurssager vedrørende andelsboligforeninger. Lars Erik Sebbelov har klaget til Advokatnævnet over mødet.

»Vi er ikke enige i vurderingen af, at kurator efter bl.a. at have deltaget i møde med panthavers advokat og dommer Kuld Hansen, der førte til hele skifteafdelingens inhabilitet, og efter at være fremkommet med negativt værdiladede udsagn om andelshaverne, kan fortsætte,« lyder det fra Lars Erik Sebbelov advokat Kasper Westberg.