Nedslag på boliger falder

Boligkøberne får i gennemsnit lavere nedslag på deres boliger i forhold til sidste år, men i hovedstadsområdet er det steget over de sidste to måneder.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen
De danske boligkøbere har i gennemsnit fået et nedslag i købsprisen på 5,46 procent i oktober, viser tal fra Boligsidens markedsindeks. Det er et ubrudt fald fra nedslagene på 6,39 procent i januar.

Men i København er udviklingen gået den anden vej i de seneste to måneder, hvor nedslagene i gennemsnit er steget en smule fra 4,33 til 4,42 procent af boligernes udbudspriser.

Inden da var der også tale om et ubrudt fald i nedslagene fra 5,54 i gennemsnit i januar 2013. Og dermed er der også tale et et samlet fald i nedslagene i år.


Samtidig viser en opgørelse fra mæglerkæden EDC, at en ud af tre lejlighedskøbere på Sjælland og i Midtjylland slet ikke får nedslag i forbindelse med køb af en ejerlejlighed.

I Syddanmark er det hver fjerde, der ikke kan rokke ved udbudsprisen, mens det kun er hver femte nordjyde.

Blandt købere af huse betaler hver femte køber den annoncerede pris, og andelen af handler helt uden nedslag er størst i Region Hovedstaden. Her giver sælgerne overhovedet ikke ved dørene i 23 procent af handlerne.


»Tallene er et udtryk for, at markedet bevæger sig i den rigtige retning, dvs. dertil hvor der i højere grad er balance mellem købere og sælgere,« skriver EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann i forbindelse med tallene.

Geografisk kan der også spores en sammenhæng, så andelen af opnåede nedslag er faldende på de dele af boligmarkedet, hvor der er mest gang i tingene.

Se herunder nedslag i boligpriser fordelt geografisk i år og sidste år.

2013


2012