Nationalbankens ansatte kan låne til 1 pct.

Landets formodentlig billigste banklån er forbeholdt de ansatte i Nationalbanken, der kan låne til en enkelt procent i rente.

Foto: Nils Meilvang. Nationalbanken
Læs mere
Fold sammen

Landets nok billigste banklån er kun mulige for Nationalbankens ansatte, der eksempelvis kan låne op til 600.000 kr. til 1 pct. Personalegoder, der skiller sig ud, lyder det fra eksperter.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Eksperter vurderer, at Nationalbankens særlige personalegoder for dens knap 500 ansatte skiller sig ud fra andre offentlige institutioner. Dog vækker det ikke forargelse.

»Der er ikke nogen, der bliver snydt. Man har indført en lukrativ ordning for de ansatte, men man har også nogle ressourcer, der gør det muligt«, siger professor Flemming Poulfelt fra CBS.

Personalegoderne vurderes også som lukrative i forhold til, hvad de kommercielle banker tilbyder, der ellers er kendetegnende ved deres gode forhold.

»Men vi har også en interesse i, at Nationalbanken kan tiltrække de dygtigste medarbejdere, og man skal huske på, at Nationalbanken er i konkurrence om disse medarbejdere«, understreger professor Christian Nielsen fra Aalborg Universitet.