Nationalbank: Boligpriser vil falde mere

Det økonomiske uvejr rusker boligpriser ned og ledigheden op.

Vismændene advarer om stadigt faldende boligpriser, og den melding følger Nationalbanken op med forventningen om endnu et prisfald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Linda Henriksen

190.000 ledige danskere om to år. Der kan være mere end dobbelt så mange ledige i 2011 i forhold til nu, og boligpriserne risikerer fortsat at rasle ned.

Nationalbanken har fundet de helt mørke farver frem, når det gælder tegningen af den økonomiske udvikling i Danmark de næste par år. Vurderingen kommer i en rapport om finanssektorens stabilitet. Ud over en opfordring til bankerne om at skabe tillid vurderer hele Danmarks bank, at den danske økonomi kommer i økonomisk uvejr i et godt stykke tid. Og det kan både mærkes på boligpriser og køen af ledige.

- Nationalbanken venter - med betydelig usikkerhed - at ledigheden vil toppe i 1. halvår 2011 på lidt over 190.000 personer. Det kan imidlertid ikke udelukkes, at udviklingen bliver endnu værre, især ikke, hvis den internationale konjunkturudvikling bliver dårligere end ventet, skriver banken i rapporten Finansiel Stabilitet.

Mens krisen sender ledigheden op, så får boligpriserne en ordentlig rusketur nedad. Der er ifølge Nationalbanken fortsat mange boliger til salg.

- I lyset heraf ventes kontantpriserne at falde yderligere i 2009 for derefter gradvis at nærme sig den almindelige prisudvikling, står der i rapporten.

Priserne kan endda falde endnu mere, hvis ledigheden stiger mere end forventet, renterne går op eller bankerne låner mindre ud.  /ritzau/