Naboens rygning fører til flere klager

Vi gider ikke længere findes os i stanken af røg fra naboer, underboer og overboer.

Røg fra andre beboere i for eksempel etageejendomme generer flere og flere danskere, som ikke vil finde sig i denne form for passiv rygning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stadig flere danskere klager over naboens tobaksrøg, som siver ind i deres lejligheder. Siden rygeloven blev indført for to år siden, har Lejernes Landsorganisation (LLO) fået langt flere klager fra lejere, der ikke vil tolerere tobaksdunst i deres bolig. Det skriver Politiken mandag.

»For ganske få år siden oplevede vi ingen henvendelser om den slags«, siger cheføkonom i LLO, Jesper Larsen, til Politiken.

Også Kræftens Bekæmpelse og Statens Byggeforskningsinstitut får et stigende antal henvendelser fra bekymrede borgere, der er bange for, at naborøgen er sundhedsskadelig. Og bekymringen er berettiget, siger Inge Haunstrup Clemmensen fra Kræftens Bekæmpelse. For når man kan lugte røgen, så er der tale om passiv rygning, som er sundhedsskadelig.

Samtidig påvirker passiv røg mange mennesker psykisk, siger Inge Haunstrup Clemmensen:

»Folk er ulykkelige og frustrerede, fordi de ikke kan gøre noget ved det. Det er stressende at få sygdomsfremkaldende partikler ind i lejligheden«.

Problemet har også ført til mærkbart flere henvendelser til Statens Byggeforskningsinstitut, bekræfter seniorforsker Lars Gunnarsen over for Politiken.

»Tilbage i 2000 viste en undersøgelse, at 5-10 procent af alle, som bor i etageejendomme, føler sig generet af naborøg, og vi har kun fået flere henvendelser siden«, siger han.

Læs også i Brevkassen på Dinepenge.dk: Erstatning for røglugt i lejligheden?

Kampen om SIND Ungdom