Når din bil holder stille: Tjen 20.000 kroner

Tusindvis af danskere har opdaget, at der er gode penge i at udleje bilen, når de ikke selv bruger den. Men skattereglerne er uklare.

Undersøgelser har vist, at danske biler typisk holder stille 23 timer i døgnet. Så derfor er der et enormt potentiale for de hundredtusinder, som ejer en bil. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forestil dig, at du kører til og fra arbejde i din bil. Men lørdag og søndag, når du har fri, holder bilen bomstille i din carport.

Hvis du i stedet lejer din bil ud 25 weekender om året, til 400 kroner om dagen, kan du hurtigt tjene 20.000 kroner om året.

Undersøgelser har vist, at danske biler typisk holder stille 23 timer i døgnet. Så derfor er der et enormt potentiale for de hundredtusinder, som ejer en bil.

Og det giver et indtjeningsgrundlag for delebilsvirksomheder som danske GoMore og hollandskejede SnappCar, som i april 2015 overtog danske MinbilDinbil.

Det mærker GoMore, som oprindeligt var mest kendt for sin samkørselskoncept, siger kommerciel direktør Rasmus Carlsen til Ritzau Fokus.

- På et år har vi set en vækst på 120 procent, så vi i dag har 5330 udlejningsbiler i vores flåde. Det har virkelig taget fart, siger han.

Snappcar oplyser, at de har knap 1600 aktive private udlejningsbiler på det danske marked.

Ifølge nye tal fra Euromonitor International har GoMore overhalet de etablerede spillere som Europcar og Avis på størrelsen af udlejningsflåden i Danmark.

Der er dog, siger eksperter, et lille men, hvis du overvejer at leje din bil - og det er skattereglerne, som ikke er krystalklare.

Udgangspunktet er, at man skal opgive sin lejeindtægt. Men da man samtidig må fratrække udgifterne forbundet med udlejen, melder spørgsmålet sig:

Hvilke udgifter kan der være tale om?

En klassisk gråzone, som har forvirret flere af GoMores brugere, siger kommerciel direktør Rasmus Carlsen.

-Vi hører nogen gange om folk, der vælger udlejning fra, fordi vi ikke kan give dem et helt klart svar på, hvor meget de skal betale i Skat. Vi siger for eksempel, at de selv skal kontakte deres skatterådgiver, men jeg kan godt forstå, hvis folk synes, det lyder lidt besværligt.

Ifølge Rasmus Carlsen har GoMore i nogen tid appelleret til både Skat og det politiske system om at forenkle skattereglerne.

Indtil videre fører Skat ikke særskilt kontrol med indtægter ved privat biludlejning.

Men i takt med at konceptet vokser, øges også risikoen for skatteunddragelser. Derfor planlægger Skat at kortlægge markedet i løbet af i år.

- Vi er klar over, at reglerne kan være komplicerede. Vi er generelt ved at se på området - herunder behovet for en samlet udmelding om reglerne for den type udlejning, siger kontorchef Jesper Wang-Holm til Ritzau Fokus.