Mølle eller Motel: Sådan kuriøst kan du bo

Vægge kan sættes på mange måder; de kan danne de mest optimale rum, de mest ubrugelige småkamre eller ekstravagante stuer. De kan stå ret eller på tværs, men ofte står de på en måde, så de i hvert fald danner et køkken, en stue, et badeværelse, nogle soveværelser, børneværelser og måske et kontor.

Foto: Lilienhoff og Mikkelsens Ejendomskontor I/S. Havelse Mølle og Motel Sydvest.
Læs mere
Fold sammen

Men fra hus til andet sniger der sig vægge ind, der ikke kun omkranser de sædvanlige villa-kvadratmeter, men eksempelvis også et kirkerum, en motel-reception eller et mølletårn.

Og kvadratmeterne er ikke kun til præster, receptionister og møllere - husene kan nemlig erhverves i almindelig fri handel. Det skriver Boliga.dk.

Her er nogle af de mest specielle huse, der lige nu er udbudt til salg:

Havelse Mølle

I Frederikssund i Nordsjælland ligger denne mølle, der oprindeligt er fra 1886, men som indvendigt nok ser noget anderledes ud i dag.

Møllen er nemlig omdannet til et familiehjem i fire etager, hvor man på hvert plan kan se de bærende trækonstruktioner, der giver møllen sin særlige form.

Se møllen her

Motel Sydvest

På Motel Sydvest nær Skærbæk i Sønderjylland kan nye ejere flytte ind - ikke bare i en feries tid - men som ejendommens nye beboere.

Foruden husets otte værelser er der nemlig også indrettet en bolig på første sal. I alt er der 454 boligkvadratmeter indendøre. Og her kan man også få logerende i haven, hvor der kan etableres en lille campingplads.

Se motellet her

Byhus med tilhørende kirke

I Rønne på Bornholm kan man for øjeblikket købe sig et byhus, der måske ved første øjekast ligner mange af byens andre idylliske adresser. Men til huset hører der - "som en ekstra bonus" - en kirke.

Kirken er indrettet som en gildesal med en bar i mørkt træ, mens selve byhuset er 125 kvadratmeter stort.

Se byhuset med den tilhørende kirke her