Minister skal forklare PC-skat

Nu skal skatteministeren svare på, om loven faktisk giver Skat lov til at jagte computeren, som medarbejdere betaler via bruttolønsordninger.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen forlanger nu svar på, om Skat har lovparagrafferne i ryggen, når kravene til at få en skattebegunstiget computer af sin arbejdsgiver strammes.

Som Berlingske Business og Dinepenge.dk i dag har afsløret, har Skat i forbindelse med et nyligt kontrolbesøg i en større virksomhed skærpet kravene til, at en computer købt via en bruttolønsordning, skal være begrundet i arbejdsmæssige forhold.

Men flere revisorer mener, at det er i strid med loven."Det lyder bestemt ikke godt," siger Anders Samuelsen.

Han vil på mandag stille et spørgsmål til ministeren for at få afklaret netop det lovmæssige grundlag for den tilsyneladende stramning af praksis - en stramning, der med tilbagevirkende kraft kan ramme de tusinder af medarbejdere i danske virksomheder, der i god tro har købt en computer eller et andet elektronisk personalegode via en bruttolønsordning - altså betalt af et træk i lønnen før skat.

"Dette her er jo med til at illustrere, hvor dumt det er med de høje marginalskatter. Hvis vi havde et lavere skattetryk, var der jo ingen grund til at forsøge at kompensere med alle mulige personalegoder," siger Anders Samuelsen.

Han siger - polemisk - at den eneste fordel ved hele systemet med multimedieskat og bruttolønsordninger er beskæftigelsesmæssig.

"Det bevirker, at der er brug for flere kontrollanter," siger han.