Mindre dyk i huspriserne

Priserne på husene faldt med 0,6 pct. i gennemsnit i 3.kvartal. Omvendt for ejerlejlighederne, hvor priserne gik op med en pct. Der er stadig pænt gang i bolighandler, viser de nyeste tal fra Realkreditrådet.

Huspriserne dykker lidt, mens priserne på ejerlejligheder går svagt op. Der er stadig pænt gang i handlerne. Det er den korte bundlinje på baggrund af den seneste boligstatistik, som Realkreditrådet netop har sendt ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Huspriserne dykker lidt, mens priserne på ejerlejligheder går svagt op. Der er stadig pænt gang i handlerne. Det er den korte bundlinje på baggrund af den seneste boligstatistik, som Realkreditrådet netop har sendt ud.

Her kan man se, at huspriserne i gennemsnit over hele landet faldt med 0,3 pct. i 3. Kvartal sammenlignet med kvartalet før. Priserne faldt vest for Storebælt, men gik op øst for.

Udviklingen svarer til, at et 140 kvm hus i gennemsnit koster 1,7 mio. kr. Det er 11.000 kr. billigere end i 2. Kvartal. Priserne på ejerlejligheder gik op med en pct. i gennemsnit.

Samtidig er der kommet godt gang i handlerne. Antallet af hushandler lå årets første tre kvartaler 25 pct. over  samme periode sidste år. Handlerne med ejerlejligheder er øget med 29 pct.