Mindre dyk i huspriserne

Priserne på husene faldt med 0,6 pct. i gennemsnit i 3.kvartal. Omvendt for ejerlejlighederne, hvor priserne gik op med en pct. Der er stadig pænt gang i bolighandler, viser de nyeste tal fra Realkreditrådet.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. Huspriserne dykker lidt, mens priserne på ejerlejligheder går svagt op. Der er stadig pænt gang i handlerne. Det er den korte bundlinje på baggrund af den seneste boligstatistik, som Realkreditrådet netop har sendt ud.
Læs mere
Fold sammen

Huspriserne dykker lidt, mens priserne på ejerlejligheder går svagt op. Der er stadig pænt gang i handlerne. Det er den korte bundlinje på baggrund af den seneste boligstatistik, som Realkreditrådet netop har sendt ud.

Her kan man se, at huspriserne i gennemsnit over hele landet faldt med 0,3 pct. i 3. Kvartal sammenlignet med kvartalet før. Priserne faldt vest for Storebælt, men gik op øst for.

Udviklingen svarer til, at et 140 kvm hus i gennemsnit koster 1,7 mio. kr. Det er 11.000 kr. billigere end i 2. Kvartal. Priserne på ejerlejligheder gik op med en pct. i gennemsnit.

Samtidig er der kommet godt gang i handlerne. Antallet af hushandler lå årets første tre kvartaler 25 pct. over  samme periode sidste år. Handlerne med ejerlejligheder er øget med 29 pct.