Mindre arbejdspres er afgørende: Calle Tresselt er klar til endnu en tørn

Calle Tresselt skiftede job for nogle år siden for at kunne blive længere på arbejds­markedet. Han kan gå på pension næste år, men vil gerne fortsætte. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Blodtrykket var begyndt at stige og en diabetes 2 var under opsejling. Rigtigt mange år på arbejdsmarkedet med en arbejdsuge på over 50 timer var ved at sætte sine spor.

For Calle Tresselt var der ikke så meget valg, da han var i slutningen af 50erne. Han er oprindeligt uddannet scient.pol. og havde haft chefjob i mange år, men helbredet kunne ikke helt klare arbejdspresset længere.

Han var derfor nødt til at geare ned. Det kom via et internt jobskifte. I dag er Calle Tresselt 64 år og kan gå på pension om et år, men det har han ikke tænkt sig at gøre.

Han var tidligere sekretariatschef i det almennyttige boligselskab KAB, men han var så heldig, at han kunne bytte job med en kollega. Hun fik hans chefjob, og Calle Tresselt kunne fortsætte som konsulent hos KAB.

»Jeg var 58 år, da jeg gik i gang med processen. Hvis jeg ikke havde gjort det, var jeg ikke holdt op med at arbejde. Men jeg skulle have fundet et job et andet sted. Det ville være ærgerligt at skulle skifte job alene på grund af helbredet, og jeg var glad for at arbejde i KAB,« siger Calle Tresselt.

»Jeg fik først og fremmest mere fritid ved mit jobskifte. Ikke mindst i weekenderne. Jeg slap for at skulle skrive og læse en masse hver lørdag og søndag. Det var en åbenbaring i sig selv,« siger Calle Tresselt.

Måske på nedsat tid

Han har ikke noget imod, at regeringen gerne vil have os til at blive længere på arbejdsmarkedet.

»Jeg bliver 65 år til næste år, men jeg vil gerne blive i jobbet, så længe helbredet tillader det. Det hænger blandt andet sammen med, at min kone er ni år yngre end mig. Hun kan først blive pensionist, når hun er 67 år. Så jeg vil skulle gå hjemme alene i 11 år. Det duer ikke,« siger Calle Tresselt.

Han overvejer, om han eventuelt skal forsøge at få en ordning med nedsat tid, men erkender også, at det kan være lidt svært.

»Jeg ved det ikke endnu. Det handler om at få tempoet sat lidt ned. Men når man arbejder som konsulent, er det vanskeligt bare at gå en time ned i arbejdstid. Man får jo tildelt opgaver og ikke timer. Og så ender man bare med at arbejde det samme,« siger Calle Tresselt.