Millionsmæk til Danske Spil efter Trumps triumf

Danske Spil har brændt nallerne på Donald Trumps sejr ved det amerikanske præsidentvalg. Flest mænd havde oddset på Trump.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun Clinton-tilhængere, der ærgrer sig over nattens nederlag ved det amerikanske valg.

Danske Spil må onsdag sande, at spilkoncernen har tabt 1,5 millioner kroner på rigmanden Donald Trumps store triumf ved præsidentvalget i USA.

Demokraternes kandidat Hillary Clinton startede ellers valgnatten som markant favorit. Klokken 2.00 natten til onsdag var oddset på Clinton som sejrkvinde nede i 1,05, mens Trump gav pengene hele 9,50 gange igen.

»Blot 90 minutter senere, da de første resultater fra valgstederne begyndte at rulle ind, ændrede det billede sig dog markant. Vi vurderede klokken 3.30, at det var 50-50 mellem de to kandidater. Da vi lukkede for vinderspillet 90 minutter senere, klokken 5.00 onsdag morgen, havde Trump vundet i flere svingstater. Her gav Donald Trump pengene 1,10 igen og styrede mod sejren og indrykning i Det Hvide Hus,« fortæller oddsansvarlig Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil.

I juni 2015 satte Danske Spil for første gang Donald Trump på listen over præsidentkandidater. Dengang var der ganske lille tiltro til, at forretningsmanden ville blive valgt. Oddset var dengang skyhøje 100,00, men det blev ingen spillere tiltrukket af på daværende tidspunkt. Således blev første spil på ham som vinder af valget placeret i juli 2015, hvor en spiller placerede en 50’er på Trump til odds 40,00.

Det er ifølge Danske Spil primært folk i hovedstaden, der havde spillet på udfaldet af præsidentvalget. Af de danskere der spillede på, hvem der kunne rykke ind i Det Hvide Hus havde 41 procent sat deres lid til Hillary, imens 59 procent havde gættet på Donald Trump.

Det er mest mænd, der har spillet på valgkampen, men af de kvinder, der har spillet, tror flest på Hillary Clinton. Kun 12 procent af dem der har spillet på republikanernes kandidat som USAs præsident er kvinder, mens det er 17 procent af spillerne på demokraten Hillary Clinton, der er kvinder.