Millionerne ruller: Her er Danmarks dyreste huse

Fra det hippe Christianshavn til det noble Indre By og i direkte rute op langs den nordsjællandske kyst. Plus en enkelt lille sviptur til Aarhus.

Foto: Lützau
Læs mere
Fold sammen

Der er storbyfest, når det kommer til cremen af cremen på boligmarkedet. Det er de luksuriøse boliger, der ligger sig helt i top - både når det kommer til beliggenhed og priser. Her er der hverken deleværelser til poderne, bak-ind toiletter eller haver på størrelse med en petanquebane.

Det er derimod landets ypperste liebhaveri til de købere, der ikke vil nøjes med et typehus, parcelhus eller rækkehus lig alle de andre.

Pragtpalæerne byder på unikke detaljer, de rigtige adresser - og priser på over 30 millioner kroner.

Boliga har her samlet de dyreste udbudte boliger:

1. Vedbæk Strandvej 344, Vedbæk

Foto: Søren Heilesen/Claus Borg & Partner Fold sammen
Læs mere

Kodeordet for landets dyreste villa må være udsigt. Vedbæk-villaen skuer over Øresund fra sin strandgrund - og hvis det salte vand ikke behager en, er der også mulighed for at tage et dyp i den opvarmede pool.

Selve villaen er på 593 kvadratmeter, og på den store mængde plads er der blandt andet en opholdsstue på 100 kvadratmeter, hall, bibliotek med pejs og hele to walk-in-skabe.

Pris: 55.000.000 kr.

Se villaen her

2. Klampenborgvej 37, 2930 Klampenborg

Foto: Lützau Fold sammen
Læs mere

Mange kan muligvis fortælle, at de bor i et arkitekttegnet hjem - men for færre af dem er arkitekten Arne Jacobsen. Ifølge salgsopstillingen er villaen da også med som et af de 100 største arkitektoniske mesterværker i bogen “The Iconic House”.

Landets næstdyreste hus er en funkisvilla på en stor grund med både tennisbane og pool. Inden døre er der også alle de bekvemmeligheder, man kunne ønske sig. Her er blandt andet påklædningsværelse, børneafdeling og en stor opholdsstue.

Pris: 44.000.000 kr.

Se villaen her

3. Ved Stranden 12, 1061 København K

Foto: Adam Schnack Fold sammen
Læs mere

Eget byhus med direkte udsigt til Slotsholmen - og derved Christiansborg. Fra kælderplan til tredjesal hører hele ejendommen sammen i en bolig, der er renoveret med "respekt for ejendommens særlige kvaliteter".

I den historiske ejendom fra 1796 er der ikke alene plads og værelser - der er også bevarede detaljer som stuklofter og det oprindelige trappeløb.

Pris: 40.000.000 kr.

Se villaen her

 

4. Rungsted Strandvej 60B, 2960 Rungsted Kyst

Foto: Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere

Stor grund og en moderne villa. Direkte ud til havet finder man denne 381 kvadratmeter store villa, der blev bygget i år 2001.

Huset er skabt som et kryds - eller det der i salgsopstillingen beskrives som et symbolsk kors - med skarpe, overraskende vinkler. Villaen har flere stuer, hvor den ene blandt andet har en gammel svensk porcelænsovn.

Pris: 38.000.000 kr.

Se villaen her

 

5. Sigridsvej 22, 2900 Hellerup

Foto: Lützau Fold sammen
Læs mere

Direkte ud til Øresund ligger OL-legenden Paul Elvstrøms tidligere villa, som boet har udbudt til salg. Sejleren boede selv i huset fra 1957, og det trænger til renovering.

De 200 kvadratmeter indeholder blandt andet stue med udgang til terrassen og haven, og på førstesalen er der endnu en stue - denne med udsigt til Middelgrundsfortet.

Pris: 37.000.000 kr.

Se villaen her

 

6. Vedbæk Strandvej 338, 2950 Vedbæk

Foto: Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere

Skrånende med udsigt over Øresund finder man denne villa, der er tegnet af Henning Larsen Architects, og som er den sjettedyreste villa udbudt til salg i Danmark.

Her er detaljer som smedejernsport, et gammelt egetræ, som er belyst om aftenen, og 241 kvadratmeter moderne liebhaverbolig med glasfacader og en gårdhave med et spejlbassin.

Pris: 34.000.000 kr.

Se villaen her

6. Overgaden Neden Vandet 51C, 1414 København K

Foto: Adam Schnack Fold sammen
Læs mere

Ankerhuset på Christianshavn ligger direkte ud til kanalerne. Og den tidligere smedje fra år 1756 er i dag forvandlet til en moderne villa kombineret med erhverv.

Byhuset, der er registreret som en fredet ejerlejlighed, har unikke detaljer som en jerntrappe, køkken-alrum og på førstesalen et stort åbent rum med loft til kip. Dertil kommer også en historie, der næppe kan matches af mange andre boliger.

Pris: 34.000.000 kr.

Se villaen her

 

8.  Rungsted Strandvej 98, 2960 Rungsted Kyst

Privat badebro og store terrasser. Vandet er en nøglefaktor for ejendommen her, der ligger ved havet i Rungsted.

Den renoverede ejendom byder på hall, et stort køkken og spisestue - og så er der en pejs som rumdeler mellem opholds- og tv-stuen. Ligesom luksuselementerne i villaen, der har været vist i flere boligmagasiner, fortsætter på førstesalen, hvor der blandt andet er  udgang til ekstravagant terrasse med glasværn fra forældreafdelingen.

Pris: 33.000.000 kr.

Se villaen her

9. Skodsborg Strandvej 258C, 2942 Skodsborg

Foto: home Charlottenlund - Klampenborg Fold sammen
Læs mere

En italiensk inspireret villa i "Amalfi stil" - og så med rigeligt med plads. For i ejendommen her får man intet indre end 444 kvadratmeter at boltre sig på, hvoraf 132 er kælder.

På terrassen er der blandt andet jacuzzi og fri udsigt til Øresund, mens der inden døre er liebhaveri-elementer som sildebens-parketgulve, stuk og en hall.

Pris: 32.990.000 kr.

Se villaen her

 

10. Hambros Alle 11, 2900 Hellerup

Foto: Lützau Fold sammen
Læs mere

Der er tre millionvillaer, der deler pladsen med et prisskilt, der gør dem til de tiendedyreste villaer i landet.

Den ene finder man på en af landets mest eksklusive adresser: Hambros Allé. Villan har blandt andet glasstue og et bibliotek/herreværelse.

Pris: 32.000.000 kr.

Se villaen her

 

10. Dronninggårds Alle 82, 2840 Holte

Foto:  Ejendomsmægler Peter Schmidt Danbolig Holte Fold sammen
Læs mere

Dronninghus, der ligger i Holte direkte til Furesø, skiller sig med sit ridderborgs-lignende udseende sig ud fra mængden. Den store ejendom har nemlig kamtakkede murgavle og et firkantet tårn med skydeskår.

Der er intet mindre end 975 kvadratmeter bolig plus kælder - og så er den vurderet bevaringsværdig i klasse tre.

Pris: 32.000.000 kr.

Se villaen her

10. Strandvænget 5A, 8240 Risskov

Foto: Lokalt Liebhaveri Fold sammen
Læs mere

En enkelt bolig fra fastlandet når også med på listen - og hvilken bolig. Aarhus' dyreste villa er en liebhaverpakke, der blot venter på at blive åbnet.

Rosengaarden i Risskov betegnes af mægleren som et "pragtpalæ", og der er ikke alene masser af plads, men også liebhaveri som sildebensparket og træudskæringer. Ligesom vandet er lige i nærheden.

Pris: 32.000.000 kr.

Se villaen her