Miljørigtige biler udelukkes fra danske veje

Det danske afgiftssystem bremser for fremtidens miljøbiler.

De såkaldte plug-in-hybridbiler, som eksempelvis Toyota Prius, spås til at overtage en betydelig del af bilmarkedet i de kommende år. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derfor kommer vi kun i meget begrænset omfang til at se den nye generation af elbiler, der kan oplades i stikkontakten, og som også har en almindelig motor, der kan tage over på de længere ture, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De såkaldte plug-in-hybridbiler spås til at overtage en betydelig del af bilmarkedet i de kommende år, mens de rene elbiler kun ventes at komme til at spille en marginal rolle. Det er i hvert fald de store bilfabrikkers og FDMs forventning. Alligevel tilgodeser det danske afgiftssystem kun de rene elbiler, som slet ikke pålægges registreringsafgift.

Derfor kommer den nye type af elbiler med en forbrændingsmotor nærmest ikke kommer til at blive solgt i Danmark, mener en af Danmarks førende eksperter inden for moderne bilteknologi, bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen fra FDM:

»Elbilerne vil fortsat kun spille en ret marginal rolle på det danske marked på grund af deres begrænsede anvendelsesmuligheder. Den nye type af hybridbiler, der kan lades op, kombinerer fordelene ved begge teknologier, men de vil være for dyre til at blive udbredt i Danmark.«