Mercedes klar med grøn-taxa til topmødet

Mercedes-Benz har faceliftet den store S-klasse og tilføjet en hybrid-version. Dermed er bilen klar til at agere grøn taxa til det kommende topmøde.

Klar til topmødet i København. Mercedes-Benz S400 hybrid ruller 2,7 km/længere for hver liter benzin sammenlignet med den traditionelle version med 3,5-liters V6-motor. Foto: Jens Høy Fold sammen
Læs mere
Lad det være sagt med det samme. Hvis det ikke lige var for det diskrete ¹¹Hybrid¹¹-skilt på bagsmækken, ja så ville ingen lægge mærke til, at her kommer Mercedes-Benz første europæiske hybrid-bil.

Oplevelsen er præcis som i en almindelig S-klasse med 3,5-liters V6-motor.

Og så alligevel ikke, for med hybrid-teknik hedder køretøjet S400. Årsagen er vel, at godt nok er maskinen den sammen, men ved brug af elmotor er effekten øget med 20 hestekræfter og dermed er bilens præstationer forbedret og forbruget faldet.

Største forskel på en S350 og så denne S400 Hybrid er, at den store bil stopper motoren, så snart bilen holder stille. El-motoren bruges også, når der bremses, for på den måde lades der på batteriet og der spares lidt på skivebremserne.

Med tanke på, hvor længe tyskerne har været om at sende en hybrid-bil på markedet, kan det godt virke lidt skuffende, at bilen ikke kan rulle en eneste mester på strøm alene. Men det kan konkurrenten, Lexus LS600h heller ikke.

Hos Lexus benytter man den gammeldags nikkel-metal-hybrid batteri-teknik, mens Mercedes bruger litium-ion-typen. Det har den åbenlyse fordel, at batteriet fylder så lidt, at det kan placeres i selve motorrummet.

Længere på literen

Merprisen for en S-klasse med hybrid-teknik er 200.000 kr. i runde tal. Udover image-effekten ved at køre grønt kan Hybrid-versionen trille omkring 2,7 km længere for hver liter benzin.

ErhvervsBladet kørte 12 km/l over en strækning på godt 700 km og det skal ses i forhold til, at bilen vejer 2 ton og måler 523 cm.

Hybrid-versionen vejer i omegnen af 75 kg mere end S350 med konventionel benzin-drift og præstationerne er stort set identiske, med Hybrid-versionen som et nøk hurtigere.