Meget nemmere at finde drømmebilen

En ny dansk hjemmeside gør det muligt at søge på alle de gængse tyske sites for bilsalg. Også bilernes prissætning vurderes.

Direktør for Autouncle Johan Frederik Schjødt anbefaler, at man gennemgår bilen grundigt på nettet, så man undgår at blive skuffet og køre hele vejen til f.eks. Tyskland forgæves. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er biljagten i hele Europa blevet meget nemmere. Det skyldes en dansk iværksætters nye hjemmeside Autouncle.dk. Ikke alene gennemtrævler den alle de danske salgssteder for biler på nettet. Den gør det samme i både Tyskland, Italien, Sverige, Spanien og Østrig. Derfor kan man nu sammenligne biler på tværs og straks blive orienteret, hvis enken efter en velhaver i Toscana sætter ønskeautomobilet til salg til langt under markedsprisen. Og det er endda oversat til dansk.

Samtidig er det også muligt ud fra Autouncles karaktersystem at vurdere, om en bil er sat billigt eller dyrt til salg. Kun egen snarrådighed står således i vejen for at gøre det perfekte brugtbilkøb:

»Vi har lavet et algoritmebaseret vurderingssystem, hvor vi scanner alle annoncer for faktuel information og sammenligner med, hvad andre biler på markedet står til,« forklarer medstifter og direktør for Autouncle, Johan Frederik Schjødt. Hans webside er direkte koblet sammen med afgiftsberegnere og sågar et system til beregning af prisen på flexleasing. Og der kan gøres rigtig gode køb, hvis man for eksempel tør hente sin nye bil i Norditalien, der pga. krisen og en ny skat på superbiler er blevet et billigt land at købe bil i.

»Desto større risiko, man tager, desto større chance er der også for at gøre en god handel,« lyder det fra Johan Frederik Schjødt, der på hjemmesiden også oplyser, hvor lang tid en bil har været til salg. Så kan man bruge det til at presse prisen. Dog er italienerne kendt for at sløse med de autoriserede service i modsætning til de pertentlige tyskere. Johan Frederik Schjødt anbefaler, at man er meget grundig med sit forarbejde på nettet, hvis man går efter at finde en bil i udlandet.

»Ofte oplever man en skuffelse, hvis man tager ned for at se en bil hos en forhandler, der har en bil, der står med en skarp pris. Hvis man vil undgå en lang og spildt køretur, kan man med fordel gå bilen grundigt igennem på nettet.« Det handler derfor om, at man vurderer billederne af bilen nøje. Kan man f.eks. se bilen fra alle sider, spotte eventuelle skader på fælge, farveforskelle eller måske et klistermærke fra den tyske racerbane Nürnburgring. Har bilen sidstnævnte, ved man i hvert fald, at den er blevet kørt hårdt.