Medie: Skat forsøger at få tilbagebetalt milliarder fra USA

I sagen om svindel med udbytteskat forsøger Skat at få tilbagebetalt over to milliarder kroner.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af over 40 stævninger, som advokater i USA i løbet af maj på vegne af Skat har anlagt mod en lang række amerikanske enkeltmandspensionskasser og deres ejere.

Det skriver DR Nyheder.

I 2015 blev det afsløret, at den danske statskasse var blevet lænset for mere end 12 milliarder kroner af svindlere. De foregav at eje aktier i danske virksomheder og derved have krav på at få refunderet skat af udbyttet.

Siden da har myndighederne forsøgt at få pengene tilbage.

Onsdag klokken 11.30 vil skatteminister Karsten Lauritzen (V) give en orientering om fremskridt i sagen om udbytteskat.

I weekenden skrev det amerikanske finansmedie Bloomberg, at det danske skattevæsen har anlagt "mere end tre dusin" retssager mod amerikanske pensionskasser i et forsøg på at få nogle af milliarderne tilbage.

Skat bekræftede over for Ritzau, at der føres forskellige civilretlige tiltag i flere lande. Men Skat ønskede ikke at komme med nærmere detaljer.

Steen Bechmann Jacobsen, der er direktør for særlig kontrol i Skat, skrev i en mail følgende om sagen:

- Disse bestræbelser består blandt andet i en række forskellige civilretlige tiltag i flere lande, hvor der kan være mulighed for at søge udbyttet inddraget eller anlægge civile retssager og gøre erstatningskrav gældende.

- Af hensyn til gennemførelsen og effekten af disse civilretlige tiltag kan Skat ikke udtale sig nærmere herom.

Ifølge DR Nyheder har Skat anlagt stævninger ved domstole i blandt andet New York, New Jersey, Massachusetts, Ohio og Florida.

De over 40 stævninger rummer samlet et krav på over to milliarder kroner. Men det tal kommer ifølge DR Nyheders oplysninger til at vokse i takt med, at Skat anlægger flere stævninger i USA.

Af stævningerne fremgår det ifølge DR Nyheder, at i alt 277 amerikanske enkeltmandspensionskasser er involveret i sagen.

/ritzau/