Medarbejderaktier kan hitte igen

Skatteministeriet har netop sendt et forslag i høring, der igen vil gøre det attraktivt for virksomheder at aflønne deres medarbejdere med aktieoptioner og aktieordninger.

Karsten Lauritzen (V), skatteminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Medarbejderaktier er måske på vej tilbage i varmen. Frem til november 2011 gjaldt der særligt gunstige skatteregler for aktieoptioner og andre aktieordninger, som arbejdsgivere gav til medarbejdere. I går fremlagde Skatteministeriet et høringsforslag, der lægger op til en genindførelse af de gamle regler.

Genindførslen er en del af finansloven for 2016 mellem Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Bliver de ”nye” regler indført, vil det igen betyde, at beskatningen af eksempelvis aktieoptioner ændres fra at blive beskattet som personlig indkomst, på op til cirka 56 procent, til at være aktieindkomst, som beskattes med maksimalt 42 procent. Beskatningen udskydes desuden, indtil medarbejderen vælger at sælge sine aktier.

Det nye forslag møder glæde fra konsulent- og revisionsvirksomheden PWC.

»Aktieoptioner og –ordninger er populære og er anvendt i mange danske virksomheder. I en tid hvor der er kamp om de dygtigste medarbejdere, er det afgørende at kunne sammensatte en konkurrencedygtig lønpakke, hvor for eksempel aktieoptioner kan være et vigtigt element. Derfor er det af stor interesse for mange virksomheder, at mere attraktive regler nu ser ud til at være på vej tilbage,« fortæller Claus Høegh-Jensen, partner og skattekspert i PwC.

Han mener, at aktieoptioner har en positiv effekt på motivationen hos både ledere, medarbejdere samt på virksomhedens overordnede resultater

Gennemføres reglerne, vil de kunne anvendes på værdier svarende til højst 10 procent af medarbejderens løn, og reglerne vil kunne anvendes på tildelinger af aktier.