Massiv modstand mod højere boligskat

Tre ud af fire danskere afviser blankt idéen om at hæve skatten på boliger, selv hvis alle pengene går til at lette skatten på arbejde.

Foto: Foto: Uffe Weng. Modstanden mod højere boligskatter er steget de seneste to år.
Læs mere
Fold sammen

Det viser en ny meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen. Faktisk er modstanden mod højere skat på boliger steget markant over de seneste to år.

Både Venstre og Socialdemokraterne ligger totalt på linje med befolkningen, og det lægger et vist pres på Skattekommissionen, der ifølge Weekendavisen pusler med et lavere rentefradrag for boligejerne gennem en bruttoficering af en række skatter.

Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen forstår godt danskernes reaktion og vil ikke være med til højere boligskatter i den kommende skattereform, der skal forhandles i februar.

»Vi lavede et reelt skifte i 2001, hvor folks hjem ikke længere skal være det store skatteobjekt. Før det oplevede danskerne, at bare fordi deres hus på papiret blev mere værd, så skulle de også bonnes med højere skatter. Vi fik virkelig tæsk for vores skattestop dengang, men nu kan vi jo se, at befolkningen bakker massivt op om det, og det står ikke på vores dagsorden, at boligejerne skal beskattes hårdere i fremtiden,« siger han.

I Skattekommissionens oplæg fra regeringen er selve ejendomsværdiskatten fredet. Men der står ikke noget om, at andre boligskatter eller fradrag ikke må komme i spil. Men det bliver svært at skaffe flertal for, at boligejerne skal betale højere skatter, end de gør i dag, for også Socialdemokraterne vender sig stærkt imod det.