Masser af billige boliger i dyre byer

Et blik på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i og omkring landets større byer, kan være nedslående læsning, hvis man står og skal købe en bolig.

Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men der er ingen grund til at afskrive favoritområdet på baggrund af gennemsnitstal, for forskellen mellem de dyreste og billigste boliger i de enkelte byer er ganske stor*.

Boligportalen Boliga.dk har undersøgt prisniveauet på den billigste tredjedel, den mellemste tredjedel og den dyreste tredjedel af boligerne i alle landets postdistrikter*, og tallene viser, at der mellem 25-80 procent at spare på kvadratmeterprisen, hvis man bevæger sig fra de dyre til de billige områder.

I en af Danmarks absolut dyreste byer, Hellerup, er boligkøbere for eksempel sluppet med at betale 27.900 kr. i snit for en kvadratmeter bolig i den billige ende, mens gennemsnitsprisen i den høje ende er landet på 52.600 kr.

Det samme mønster gør sig gældende i nabobyen Gentofte, hvor forskellen mellem dyr og billig er godt og vel 20.000 kr. pr. kvadratmeter.

På villamarkedet i Faaborg, hvor  den procentuelle forskel på landsplan er størst, er de dyreste villaer blevet afsat til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 16.500 kr., mens de billigste huse har kostet 3.350 kr. i snit.

Det svarer til, at boligkøberne af de billigste huse har betalt 80 procent mindre pr. kvadratmeter.

I Brande i Midtjylland og i Nykøbing Mors er der også gode muligheder for såvel liebhaveren som tilbudsjægeren, hvor sidstnævnte har betalt henholdsvis 76 og 75 procent mindre end kvadratmeterpriserne for de dyreste huse.

Boligkøbere på jagt efter billige kvadratmeterpriser har ifølge Boliga haft det sværest i Tranbjerg syd for Aarhus og i de københavnske forstæder Taastrup og Virum, hvor prisniveauet ligger mellem 25-32 procent under de dyrest indkøbte boliger.


På lejlighedsmarkedet behøver man heller ikke at blive skræmt af høje kvadratmeterpriser, for selv i de mest populære områder bliver der solgt mange boliger i den lave ende af skalaen.

For eksempel er den dyreste tredjedel af lejlighederne på Vesterbro blevet solgt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 39.200 kr., mens de billigste er blevet afsat til et snit på 26.200 kr., og i Frederiksberg C er kvadratmeterprisen på de to grupper af lejligheder henholdsvis 42.300 kr. og 27.800 kr.

Det svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter i den høje ende i snit koster 3.384.000 kr. og en lejlighed i den lave ende koster 2.224.000 kr.

Se listen over de dyreste, mellemste og billigste kvadratmeterpriser i din by:

Villaer/rækkehuse
Ejerlejligheder


*Opgørelsen er baseret på tinglyste salg i 4. kvartal 2014 og 1. kvartal 2015, hvor der i hvert postnummer er lavet et gennemsnit for den billigste, den mellemste og den dyreste tredjedel af de solgte boliger.  Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 30 salg i de to kvartaler.