Mangler du en bolig med god plads? Her får du 'slot' på budget

De fleste slotte kommer med en heftig prislap - hvis de da overhovedet bliver udbudt. Der er dog en alternativ løsning.

Draperede gardiner, guldbemalede paneler på væggene og svungne sofaer, hvor man kan hvile sin silkebeklædte popo. Slotslivet er sært dragende, selv for os der mangler titel, hvid paryk og en kalender med årstal 1716.Foto: Home Morten Dahl & Claus Barrett/EDC Faaborg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Draperede gardiner, guldbemalede paneler på væggene og svungne sofaer, hvor man kan hvile sin silkebeklædte popo. Slotslivet er sært dragende, selv for os der mangler titel, hvid paryk og en kalender med årstal 1716.

Desværre er det ikke helt ligetil at få fingrene i et slot. De myndige kongelige er gift, og skal man selv investere, er det typisk med et dybt greb i lommerne.

Fortvivl dog ej, for rundt i det danske land ligger der boliger, som dufter af adeligt landliv - uden at man behøver titel og tocifrede millionbeløb.

Boliga har her samlet fem "slotte på budget".

Kohavevej 93, Vordingborg

Foto: Henrik Ejby Fold sammen
Læs mere

Denne ejendom har næsten, hvad et slotshungrende hjerte måtte begære: gårdsplads, orangeri og swimmingpool. Desuden ligger den lige ved Troldbjerg Skov, hvor der er en jættestue.

Selve boligen rummer på sine 300 kvadratmeter blandt andet en stor hall, tre stuer, et herreværelse og en bar. Ejendommen er løbende blevet renoveret.

Pris: 5.995.000 kr.

Se villaen her

Sanatorievej 2, Faaborg

Foto: EDC Faaborg Fold sammen
Læs mere

Paneler, stuklofter og bemalede rokokodøre fra en gammel herregård. Der er rigeligt med slotsdetaljer i hovedhuset til denne landejendom, der også har moderne elementer som for eksempel et køkken-alrum.

Der er en parklignende have og egen skov med til ejendommen, ligesom der i de tilstødende bygninger er rig mulighed for at drive erhverv.

Pris: 4.995.000 kr.

Se ejendommen her

Lundgårdsvej 2, Nibe

Foto: Home Morten Dahl & Claus Barrett Fold sammen
Læs mere

En gårdsplads med pigsten, sortglaseret tegn på taget og et stuehus, der både er hvidkalket og med rødsten. Lundgården er i klassisk herregårdsstil, og hele ejendommen er blevet sat i stand i løbet af de seneste ti år.

Der er fire stuer og et køkken-alrum i underetagen, fem værelser på førstesal og så to længer, hvor der er erhverv. Der hører fire hektar jord til, hvor der i dag går heste, skriver Boliga.

Pris: 4.500.000 kr.

Se ejendommen her

Nørre Snedevej 147, Tørring

Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Riishøj Fold sammen
Læs mere

Her ankommer man ikke – man arriverer. Og det af en lang allé med træer på begge sider, gennem en smedejernslåge, indtil man når frem til den trelængede gård på en 4 ha stor grund.

Selve boligen er på 459 kvadratmeter, og der er ikke kun liebhaverdetaljer som baluster på svalegangene, der er også noget så ekstraordinært som en jagtstue.

Pris: 3.995.000 kr.

Se villaen her

Gl Landevej 1, Thyholm

Foto: EDC Ejendomsgruppen Fold sammen
Læs mere

Der er vægt bag ordene, når denne bolig omtales som historisk. Den har nemlig en bevaringsværdi kategori tre, hvilket betyder, den anses for at være et fremtrædende eksempel inden for sin slags.

Selve stuehuset daterer sig tilbage til 1872, og der er bevaret mange elementer fra den tid; blandt andet fyldingsdørene, vægpaneler og stuklofter flere steder i den 439 kvadratmeter store bolig.

Pris: 2.195.000 kr.

Se villaen her